Demoefekti 40/2014

Superfall

Superfallin post grunge tuo mieleen sellaisia 90-luvun lopun bändejä kuin Staind ja Finger Eleven. Sävellyksellisesti samalle tasolle ei vielä ylletä, mutta soundit ja soitto ovat oikein hyvää laatua. Kerrankin laulajan äänikin sopii musiikkiin täydellisesti. Biisin lopussa laulusuoritus kuitenkin vähän kärsii, kun laulaja yrittää venyttää ääntään. Kun bändi saa kertosäkeet paremmin haltuunsa, tekee se varmasti vielä hienoa musiikkia.

https://www.facebook.com/SuperFallBand

Lexie

KUUNTELE TÄSTÄ

Lexien hitaasti rakentuva kappale ja uninen lauluääni muistuttavat Mazzy Staria. Taustan akustiset kitarat ovat kuin Alice In Chainsin Unplugged-albumilta. Sävellyksenä Stab the Sky on  yllätyksetön, mutta taitavasti rakennettu. Lauluääneen löytyy tarvittaessa sopivasti auktoriteettia ja perinteistä sävellystä tuetaan vähemmän standardeilla laulumelodioilla. Minuuksia vain muutaman kohdan turhasta kitaratiluttelusta. Hyvin soitettu, mutta joskus vähemmän olisi enemmän. Erittäin hyvä demo.

https://soundcloud.com/mrs_lexie

The Empire Strikes

Helsingin The Empire Strikes soittaa perusrockia niin perusmeiningillä ettei sitä erota lukuisista vastaavista demoista mikään. Ihan hyvin soitetaan ja lauletaan, mutta mitään uutta tai omaperäistä tästä ei löydy etsimälläkään. Soundit ja miksauskin voisivat olla paremmat, mutta isoimmat ongelmat ovat selvästi sävellyspuolella. Jotain omaa sanottavaa pitäisi olla.

https://www.facebook.com/TheEmpireStrikes

Don Anhedon

Itsekään en Tyler, the Creatorin ja Eminemin lisäksi juuri rap-musiikkia kuuntele, mutta tämä on yksi parhaista genren puolustuspuheista. Näin kornien ja rock-kliseisten  kitarariffien ja epäonnistuneiden Neil Young -murahdusten jälkeen melkein mikä tahansa rap-biisi kuulostaa jo aika hyvältä. Rap is Crap onnistuu lähinnä todistamaan rockin kuolleeksi. Soitto on velttoa, sävellys aivan luokattoman huono ja soundit puuroiset.

https://soundcloud.com/donanhedon


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.