Demoefekti 40/2015

Tällä viikolla Demoefektissä Sirja & Konfuusio, The Backstabbers, Mental Flamethrower ja Event Relentless.

Sirja & Konfuusio

SIRJA & KONFUUSIO

Helsingin Sirja & Konfuusio soittaa maalailevaa ja intellektuaalista singer-songwriter -musiikkia. Erehdyksen instrumentaatio on erittäin hyvin onnistunut. Kun viulu parin minuutin kohdalla tulee mukaan, nostaa se biisin seuraavalle tasolle. Muutenkin Sirja & Konfuusion dynamiikantaju on erinomainen. Myös lauluääneen tulee biisin edetessä lisää voimaa. Sirja Puurtinen laulaa omat taustalaulunsa, joka tuo kappaleeseen maanista energiaa ja on erittäin hyvä ratkaisu. Viikon paras.

facebook.com/sirjakonfuusio

THE BACKSTABBERS

Rovaniemen The Backstabbers yhdistelee Brian Johnsonin aikaista AC/DC:tä Motörheadiin täysin onnistuneesti. Thundertrain kuulostaa ehkä vähän liikaakin Ace of Spadesilta. Biisi on kuitenkin napakka ja soundit ja soitto ovat erinomaista tasoa. Tuplabasarirummut tuovat mukaan modernia raskasta otetta. Thundertrainissa ei ole yhtään ylimääräistä tai vauhtia hidastavaa osiota ja se toimii sävellyksenä erittäin hyvin. Ainoat miinuspisteet tulevat kitarasooloista ja siitä, ettei bändi ole kovin omaperäinen.

facebook.com/thebackstabbersofficial

MENTAL FLAMETHROWER

Deep kuulostaa todella vähällä vaivalla ja helposti tehdyltä biisiltä. Koneella luoduilta vaikuttavat orkesterisoundit kuulostavat perussettingeillä ohjelmoiduilta ja biisissä on käytännössä vain yksi pitkä osio. Silti, Mental Flamethrowerin musiikista paistaa läpi lahjakkuus ja siinä on jotain täysin omintakeista. Tunnelmaa luodaan taitavasti, eikä tämäntyyppistä soundtrack-musiikkia usein vaivaavasta teennäisyydestä ole tietoakaan. Enemmällä työllä Mental Flamethrowerista voisi tulla jotain todella hienoa.

facebook.com/mentalflamethrower/

EVENT RELENTLESS

Porin Event Relentlessin melodinen death metal ei kuulosta kovin modernilta. Lukuisia tällaisia bändejä perustettiin ympäri Suomea noin 15 vuotta sitten. Tästä melodisen death metallin haarasta on vaikea enää löytää mitään tuoretta, eikä Event Relentlesskään siihen ole pystynyt. Tyylissään bändillä on silti hyviä ideoita. Riffeistä ja grooveista ei kuitenkaan saada täyttä tehoa irti koska soittaminen ei ole kovin tiukkaa. Myös soundeissa ja miksaamisessa olisi vielä parantamisen varaa.

facebook.com/eventrelentlessband/


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.