Demoefekti 40/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Smokin' Aces, Iron Country Sisters, Feral Burn ja Babylonfall.

Smokin' Aces

SMOKIN’ ACES

Helsingin Smokin’ Aces yhdistää loistavasti Aerosmithin tyylistä 70-luvun riffittelyä ja Mötley Crüen ja 80-luvun AC/DC:n kaltaisia vastustamattomia kertosäkeitä. Bändi soittaa niin hyvin yhteen, että pärjää vertailussa esikuviinsa. Sävellyksenäkin Liability on tarttuva, mutta luonnollisesti rakentuva biisi. Jos jossain hävitään 70- ja 80-luvun yhtyeille niin soundeissa. Täysin ammattimainen äänimaailma Liabilityssa on, mutta esimerkiksi AC/DC:hen verrattuna soundit ovat vähän laihat ja terävät. Näinkin silti kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/SmokinAcesOfficial

IRON COUNTRY SISTERS

Iron Country Sistersin americana tuo mieleen Azure Rayn ja Ryan Adamsin kaltaisia artisteja. Bändi kuulostaa autenttisen amerikkalaiselta niin melodioidensa, soittonsa kuin englanninkielisten sanoitustensa ääntämisenkin puolesta. Soundeissakaan kolmen siskon bändi ei häviä vertailussa Azure Rayhin. Biisinä Lonely Tune ei ole ihan niin ikimuistoinen kuin mainittujen artistien parhaat, mutta hyvä ja ammattitaitoisesti sävelletty kappale se joka tapauksessa on. Ja kun Iron Country Sisters tekee jo kaiken näin hyvin, voi siltä jatkossa odottaa paljon.

facebook.com/ironcountrysisters

FERAL BURN

Helsingin Feral Burn yhdistelee taitavasti grungea ja 70-luvun amerikkalaista rockia. Vertailukohdaksi kelpaisi yhtä hyvin Alice In Chains kuin Lynyrd Skynyrdkin. Free Birdiä vähän maltillisemmin Cage Of Time kestää vain 8 minuuttia ja 12 sekuntia. Lopun soolossa haetaan samankaltaista fiilistä, mutta Feral Burn ei rakenna freebirdmaisesti jännitettä vaan poukkoilee vähän liian nopeasti osiosta toiseen. Kieltämättä hieno biisi, mutta kaipaisi ehkä vähän hiomista.

facebook.com/feralburnfinland

BABYLONFALL

Kouvolan Babylonfall soittaa promonsa mukaan melodista kuolonmetallia. Käytännössä death metalia muistuttavat vain ajoittaiset örinälauluosiot, ja nekin vain valitettavan etäisesti. Biisinä Our Celebration sijoittuu enemmän Foo Fightersin tai Nickelbackin tyylisen keskitien hard rockin maastoon. Se ei ole automaattisesti paha asia ja örinälauluja lukuunottamatta biisi toimiikin hyvin. Voi olla, että Babylonfall on alkujaan ollut death metal -bändi, mutta tämän äänitteen perusteella kannattaisi keskittyä kertsipainoitteiseen hard rockiin.

facebook.com/babylonfallband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.