Demoefekti 42/2021

Sargassus

Tällä kertaa Demoefektissä Sargassus, Majesties, Rebellix ja Monday Piece.

SARGASSUS

Tampereen Sargassus kertoo saatteessaan yhdistävänsä musiikissaan post metalia black metal -tyyliisiin laulusuorituksiin. Tiamatin perusteella bändin ilmaisu kuitenkin edustaa selvästi esimerkiksi Neurosista perinteisemmän post metalin linjaa, vertautuen enemmän Gojiran tyylisiin bändeihin. Sargassuksen musiikki on melodisesti omaperäistä ja soitto pelaa moitteettomasti. Bläkkislaulusuoritukset kuitenkin rokottavat monotonisuudellaan jonkun verran biisin melodioita. Toinen ongelma on kappalerakenne. Puolen välin soolo rikkoo turhaan kokonaisuutta. Potentiaalia ja omia ideoita kuitenkin löytyy.

facebook.com/sargassusband

MAJESTIES

Helsinkiläinen Majesties ammentaa soundiaan 70-luvun rokista ja punkista, varsinkin tuon ajan New Yorkin skenestä. Ballad of the Satellite Boyn retrosoundi on hyvin hallussa, mutta yksinkertainen biisi on turhaan venytetty viiteen minuuttiin. Kun sävellyksessä ei ole kovin montaa osaa eikä juurikaan dynamiikan muutoksia, tulisi homma selväksi vähemmälläkin. Biisin päättävä osio ei myöskään ole samaa tasoa alkupuolen kanssa. Vähän hiomista vaatisi, mutta pisteet siitä että Majesties tekee pastissiaan kulkematta gunnariruudun kautta, niin kuin viimeisiä 40 vuotta ei olisi ollutkaan.

facebook.com/majestiesofficial

REBELLIX

Rebellix yhdistelee musiikissaan kasariheviä ja old school thrashia. Soitto pelaa ja soundi on hyvä. Laulajan ääni taipuu niin rankempiin kuin melodisempiinkin osuuksiin. Kun kapasiteettia kerran löytyy, bändin kannattaisi ehkä säveltää vielä isompia melodioita. Dynamiikka toimii, mutta isommilla kertseillä jännitettä voisi vielä nostaa. Tuplakitaramelodiat ja soolot ovat toisaalta teknisesti erittäin hyvää jälkeä, mutta venyttävät myös biisin melkein kuuteen minuuttiin. Rehellistä ja osaavasti tehtyä metallia joka tapauksessa.

facebook.com/rebellix

MONDAY PIECE

Monday Piecen musiikki on niin soundiensa kuin melodioidensakin puolesta vahvasti 80-lukuista. Vertailukohtia löytyy esimerkiksi ’Til Tuesdaysta ja This Mortal Coilin popeimmista biiseistä, mutta kasarifiilistelyä löytyy kaiku- ja chorus-efektien lisäksi myös retrojen syntikoiden ja slap bassin muodossa. Kaikkea on lopulta ehkä vähän liikaakin. Vuonna 2020 perustetun Monday Piecen soundi tuntuu olevan vielä vähän hakusessa. Esimerkiksi puolen välin särökitaraosio tuntuu lähinnä kitaristin mieliksi ympätyltä.

facebook.com/mondaypieceband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.