Demoefekti 42/2015

Tämän viikon Demoefektissä Gravity Waves, Peter Quin, ENTER RANA ja Astrometrics.

Gravity Waves

GRAVITY WAVES

Gravity Wavesin Big City Love kuulostaa pohjoisamerikkalaiselta alternative popilta. Bändiä voisi verrata esimerkiksi Tegan and Saraan. Biisi on mukaansatempaava ja ammattitaitoisesti sävelletty. Se kuitenkin kuulostaa demolta. Konerummut kuulostavat aika pikaisesti ohjelmoiduilta, eikä sovitukseen ole muutenkaan panostettu. Ehkä duon kannattaisi etsiä kolmanneksi jäseneksi rumpali? Johannan ääni on erittäin hyvä ja Gravity Wavesin musiikki on sympaattista ja tarttuvaa. Toteutus vaatii vielä vähän työtä, mutta sävellyksellisesti bändi on jo todella korkeatasoinen.

facebook.com/Gravity-Waves/

PETER QUIN

Peter Quin teki vaikutuksen edellisillä demoillaan. Toteutuksellisesti Quin on edistynyt viime kerrasta. The Tallest Tree kuulostaa erittäin tasapainoiselta, jos ehkä vähän liiankin puhtaalta. Sävellyksenä se ei kuitenkaan ole yhtä omaperäinen kuin edeltäjänsä. The Divine Comedyn ja Luke Hainesin ystäville Quin tarjoaa edelleen kuuntelemisen arvoista musiikkia, mutta The Tallest Tree nojaa liikaa sanoituksiinsa. Melodiat ja soundit jäävät jotenkin tasapaksuiksi. Quin on kuitenkin edelleen erinomainen säveltäjä ja laulaja.

facebook.com/peter.quin.98

ENTER RANA

ENTER RANA sopii niille joille Radiohead ei ole tarpeeksi metallia. Laulaja kuulostaa erittäin vahvasti Thom Yorkelta ja hakee samankaltaisia melodioita. Toteutuksellisesti ollaan lisätty takovia rumpuja, grungekitaroita ja jousia. Soundiensa ja soittonsa puolesta tämä on täysin ammattimainen äänite. Demosta ei missään nimessä voida puhua. Sävellyksellisesti Quiet ei ole kovinkaan mielenkiintoinen tai omaperäinen, mutta toteutus on niin täydellisesti onnistunut, että bändi tulee varmasti saamaan suurempaa huomiota.

facebook.com/enterrana

ASTROMETRICS

Kansitaiteensa perusteella odotin Astrometricsin olevan yksi lukuisista suomalaisista stoner metal -bändeistä. Kyseessä on kuitenkin huonoa discoa. On vaikea sanoa kuinka tosissaan bändi on. Soundit ovat äärimmäisen urpot ja laulaja kuulostaa Chumbawamban naissolistilta pahimmalla mahdollisella tavalla. Jotain äärimmäistä ja omaperäistä tämä turkulaisbändi siis tarjoaa. Toista vastaavaa bändiä ei Suomesta tai muualtakaan tule löytämään. Astrometrics on erittäin cool, mutta täysin kuuntelukelvoton yhtye.

facebook.com/astrometricsband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.