Demoefekti 43/2016

Tämänkertaisessa Demoefektissä technoa, hard rockia ja post punkia. Mukana Haloperidon, The Chains, Kasipuol ja Six Minutes After.
24.10.2016 13:56

HALOPERIDON

Haloperidonin techno tuo mieleen Plastikmanin ja Steve Stollin kaltaisia artisteja niin soundejensa kuin sovituksensakin puolesta. Yksittäisissä soundeissa bändi on onnistunut erinomaisesti. Miksauksessa sen sijaan kaikille instrumenteille on jätetty tilaa liian tasaisesti, eikä biisiin kehity dramatiikkaa. Koukkuja käytetään erittäin osaavasti ja tehokkaasti, mutta sävellyksellisesti kuuntelijan ollaan ilmeisesti pelätty pitkästyvän, sillä eri elementtejä on liikaa ja ne vaihtuvat liian nopeasti. Minimaalisempi ote voisi toimia. Joka tapauksessa erittäin hyvää technoa.

facebook.com/haloperidon

THE CHAINS

Iron Mindin lähtiessä soimaan odotukset nousevat korkealle. Soundit ovat loistavat ja biisin aloittava riffi toimii erinomaisesti rumpujen kanssa. Laulun alettua kuitenkin innostus laskee. Sanoitukset ja englanninkielen ääntäminen eivät ole kummoista tasoa ja lopulta sävellyskin osoittautuu tylsäksi ja ylipitkäksi. The Chainsin grungea, hard rockia ja metallia sekoittava soundi on kuitenkin todella hyvä ja bändi soittaa yhteen täysin moitteettomasti. Biisi muistuttaa hieman Misfitsin Where Eagles Darea. Sen vertailun oululaiset häviävät kuitenkin liian selvästi, varsinkin kertosäkeen kohdalta.

facebook.com/The-Chains

KASIPUOL

Turun Kasipuol soittaa 80-luvun henkistä post punkia. Retro post punk oli mielestäni jo Interpolin aikoihin vähän suspekti ilmiö, sillä ensisijaiseti post punk oli reaktio sen ajan musiikkiin ja kulttuuriin. Kun Kasipuol ei tuo genreen mitään uutta tai omaa, jää arvioitavaksi lähinnä matkimisen taso. Biisinä When I look at You I Want To Die on ihan toimiva ja kitarasoundit kuulostavat hyvältä. Muilta osin soundit ovat aika hirveät, eivätkä edes retroiluun sopivasti analogisen hirveät. Bändi soittaa hyvin, mutta kitaroita lukuunottamatta luovuudesta ei voida puhua.

facebook.com/eightandahalfnoise

SIX MINUTES AFTER

Harjavallan Six Minutes After soittaa paikoitellen 90-luvun kevyempiä stoner rock -bändejä ja paikoitellen 70-luvun hard rockia muistuttavaa groove rockia. Soitto ja laulu ovat hyvää tasoa, mutta jonkunlainen pastissin tunne High Heelsistä kuitenkin jää. Six Minutes After ei yritä biisin kautta ilmaista mitään, jolloin sävellyksen tarkoitukseksi jää toimia kehyksenä riffeille ja kompeille. Vaikka biisi kuulostaakin hyvältä, ei siitä loputtuaan jää mitään mieleen.

facebook.com/sixminutesafter


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa