Demoefekti 43/2017

Tämän viikon Demoefektissä Animal Ritual, The Road 97, Blackhill ja Inborn Tendency.

Animal Ritual

ANIMAL RITUAL

Seinäjoen Animal Ritual muistuttaa erittäin paljon vuosituhannen vaihteen Matchbox Twentya. Se onko tällainen soundi kovin kaupallinen vuonna 2017 on vähän kyseenalaista, mutta sitä että Animal Ritual tekee omaa juttuaan erinomaisesti ei käy kieltäminen. Ready To Lose on sävellyksenä erittäin hyvä ja tasapainoinen ja radiokelpoisen miellyttävät soundit ovat ammattimaista tasoa. Laulajan vähän Kings of Leonin Caleb Followillia muistuttava ääni sopii biisiin hienosti. Viikon paras.

facebook.com/animalritual

THE ROAD 97

Kurikan The Road 97 kertoo saatekirjeessään olevansa “Kurikkalainen alternative rockia soittava yhtye Kurikasta.” Kuten arvata saattaa, ei sanoituspuoli ole kurikkalaisyhtyeen heiniä ja lyric video “my life is floating and the world is stabbing me” -tyylisine teksteineen on paikoin tahattoman koominen. Yhtye kuitenkin soittaa tarkasti ja suoraan koneelle äänitetyt kliiniset kitarasoundit tukevat napakkaa äänimaailmaa. Laulajan ääni on erittäin hyvä, joskaan englanninkielentaito ei. Biisinä Lights Go Out on hyvää pop rockia, mutta vaatisi tarttuvamman kertosäkeen.

facebook.com/theroad97

BLACKHILL

Blackhillin Hate You on Slayerin Diabolus In Musican tyylinen sekoitus thrashia ja vuosituhannen vaihteen alternative metalia. Vaikka biisissä on hyviä ideoita, tekee se kuitenkin huonosti toimivine tempon muutoksineen aika keskeneräisen vaikutelman. Liian pitkää ja moniosaista biisiä kannattaisi vähän karsia. Myös soundit ovat laihat ja suttuiset. Hyviä riffejä, energiaa ja oikeaa asennetta kuitenkin löytyy joten lienee vain ajan kysymys koska Blackhill saa konseptinsa toimimaan.

facebook.com/blackhillband

INBORN TENDENCY

Mariner of the Unknown alkaa lupaavasti. Soundit ovat hyvät ja soitto napakkaa. Valitettavasti biisin tarina urposta merikapteenista on sanavalintoineen niin koominen, ettei varsin taitavasti soitettua metallimättöäkään voi ottaa tosissaan. Biisinä Mariner tuo vahvasti mieleen Coal Chamberin tuoreimman, aliarvostetun Rivals-levyn. Lyric-videon tyylikin on erittäin lähellä tuon levyn singlejä. Jos tarinan sisäinen logiikka ei pysy kasassa kolmea minuuttia, ei lyric video ehkä ole paras ratkaisu. Soitto on erittäin hyvää, mutta pitäisi keksiä jotain sanottavaakin.

facebook.com/InbornTendency


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.