Demoefekti 44/2016

Tämän viikon Demoefektissä Fire Action, The Lone Madman, Brave Citizens of Earth ja Saved From Ourselves.

Fire Action

FIRE ACTION

Mistä näitä Mötley Crüe -tyylisiä kasarihevibändejä Suomessa riittää? Fire Action kuitenkin lunastaa paikkansa olemalla yksi parhaista. Laulajan ääni ei voisi genreen nähden olla parempi. Leo Barzola ei kalpene lainkaan Stephen Pearcyn tai Vince Neilin rinnalla. Biisinä Runaways on aika standardi, mutta taitavasti sävelletty ja täynnä hyviä melodioita. Soitto ja sounditkin ovat erinomaista tasoa, joskin kitarasoolo on simppeli ja vähän tökerö. Biisi on muuten hair metal -traditioille niin uskollinen, että vaatisi vaikuttavamman soolon. Vain pieni puute todella hienossa biisissä.

facebook.com/Fireaction

THE LONE MADMAN

The Lone Madman soittaa hidasta ja raskasta doomia. Soundit ovat toimivat ja kitarakuviot rakentuvat hyvällä tyylitajulla. Melkein kahdeksanminuuttinen Soul Stillborn alkaa erittäin lupaavasti, mutta kahden minuutin kohdalla alkaa alamäki. Lauluääni ei sovi biisiin eikä laulusuoritus ole teknisestikään hyvä. Varsinkin kertosäkeessä mennään niin nuotin vierestä, että pahaa tekee. Muilta osin biisi pitää otteessaan koko kestonsa ajan ja murisevat kitarat ja pelkistetyn tyylikkäät rummut kuulostavat todella hienolta.

facebook.com/thelonemadmanofficial

BRAVE CITIZENS OF EARTH

Helsingin Brave Citizens of Earth soittaa saatekirjeensä mukaan “usvaisen urbaania progea.” Määritelmä antaa aika hyvän kuvan The Sean soundista. Kuitenkaan esimerkiksi Animals as Leadersin tyylisestä modernista progesta ei ole kyse vaan Brave Citizens of Earth nojaa enemmän 70-luvun hard rock bändeihin niin kappalerakenteensa kuin melodioidensakin puolesta. Soundeissa yhdistetään uutta ja vanhaa tyylikkäästi. Sävellyksenä The Sea on hyvä, eikä kuusiminuuttisena tunnu ollenkaan liian pitkältä. Kaikki toimii erittäin hyvin, joskaan mikään ei erinomaisesti.

facebook.com/BraveCitizensOfEarth

SAVED FROM OURSELVES

Lappeenrannan Saved From Ourselves soittaa raskasta alternative rockia. Soitto on napakkaa ja soundit hyvät, mutta biisi on sekava. Vain kolmeen minuuttiin mahtuu monta epäonnistunutta osiota. Sävellyksellisesti ideoita pitäisi kehittää paremmin ja karsia huonoja ratkaisuja. Esimerkiksi death metal -lauluosuus tuntuu olevan biisissä vain pituuden venyttämiseksi standardimittaan. Ei sillä, että puhtaat lauluosuudetkaan toimisivat. Englannin lausuminen on Mika Häkkisen tyylistä eivätkä laulusuoritukset muutenkaan ole erityisen hyviä. Soitto on erittäin hyvää, mutta muilta osin työtä riittää.

facebook.com/SavedFromOurselves


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.