Demoefekti 44/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Kallot, Se elää!, Shadows and Colors ja Maxie.

Kallot

KALLOT

Kallot listaa Facebook-sivullaan vaikutteikseen “all that horror business” ja bändin lähin vertailukohta taitaakin löytyä The Misfitsistä. Erinomaisesti sävelletty Äiti, mä kuolen! sisältää Misfits-tyypillisiä koukkuja ja tarttuvan kertosäkeen. Kallojen laulaja on kuitenkin Glenn Danzigia perinteisempi punk-laulaja. Lauluääni on toimiva ja biisiin sopiva. Bändin horror western -teema vähän arveluttaa. Kallot on aivan liian hyvä bändi jäädäkseen kurioositeetiksi. Viikon paras.

facebook.com/kallot138

SE ELÄÄ!

Äänekosken Se elää! soittaa nopeatempoista baarirokkia. Kitarakuviot ovat riittävän yksinkertaisia laittamaan jalan polkemaan tahtia, mutta riittävän monimutkaisia pysyvään kiinnostavina. Laulajalla on hyvä ääni ja ääniala. Soundit ovat pelkistetyn tyylikkäät. Biisinä Soidintanssi on toimiva ja tasapainoinen, muttei lopulta kuitenkaan kovin kiinnostava. Ehkä biisin aloittavasta Angus Young -kitaroinnista olisi saanut enemmän tehoja irti vähän luovemmilla rummuilla. Joka tapauksessa hyvä näinkin.

facebook.com/SeElaabandi

SHADOWS AND COLORS

Porin Shadows and Colors voitti bändikilpailun ja päätyi Porispere-festareille. Antidotea kuunnellessa teknisten ansioiden puolesta menestyksen ymmärtää. Bändin soitto on erittäin napakkaa ja soundit radiomaisen miellyttävät. Biisinä Antidote on kuitenkin vähän sekava. Kertosäe ei ole kovin vahva ja karjutut taustalaulut vain saavat bändin kuulostamaan kymmenen vuotta ajastaan jäljessä olevalta. Laulajan englannin kielen osaaminen ei ole riittävää eikä laulukaan ole kovin kovatasoista. Vähän keskittyneempää otetta kaipaisi.

facebook.com/shadowsandcolors

MAXIE

Seinäjoen Maxie soittaa perinteistä punk popia. Bändi tosin vie perinteisyyden vähän liiankin pitkälle. Jokainen riffi ja koukku on jo lukemattomia kertoja kuultu. Kun ei mitään uutta ole yritetty, pitäisi sama vanha tehdä paremmin kuin muut. Siihen Maxie ei pysty. Soitto on keskitasoa ja laulaminen ja englannin ääntäminen aika heikkoa. Soundit ovat pelkistetyt, mutta ihan toimivat. Mielikuvituksen puute kuitenkin päätyy Maxien kohtaloksi. Kenellekkään musiikkia ennen kuulleelle bändi ei kykene tarjoamaan mitään uutta.

facebook.com/maxieband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.