Demoefekti 46/2016

Metallipainotteisessa Demoefektissä mukana Revulsion, When Everything Collapses, Fearrage ja The Allsprite.

Revulsion

REVULSION

Oulun Revulsion soittaa brutaalia death metalia. Laulajan hieman Chris Barnesia muistuttava ääni on todella hyvä ja sävellyksenä Last Echoes of Life toimii moitteettomasti. Sovituksessa ei mennä kikkailun puolelle, mutta variaatiota löytyy. Sounditkin ovat erinomaiset. Ainoa valituksen aihe on soiton epätarkkuus. Kaoottinen soittaminen tietysti lisää biisin kuuntelijaepäystävällisyyttä ja siten raskautta, mutta silti tarkemmalla otteella Last Echoes of Life iskisi kovempaa. Joka tapauksessa viikon paras.

facebook.com/RevulsionFin

WHEN EVERYTHING COLLAPSES

Heinolan When Everything Collapses soittaa raskasta metalcorea. Soitto on tiukkaa ja iskevää, mutta äänimaailma on vähän sekava. Sekavuus vaivaa myös sävellystä. World Delusionsissa on hyviä koukkuja ja dynamiikan muutoksia, mutta kokonaisuutena se ei pysy kasassa. Kolmen minuutin biisi tuntuu paljon pidemmältä. Osaamista When Everything Collapsesista löytyy, mutta vähän keskittyneempi ote auttaisi. Kitarasoolo kuvastaa bändin ongelmaa; todella hienosti soitettu, mutta ei oikein sovi biisiin.

facebook.com/WhenEverythingCollapses

FEARRAGE

Fearrage yhdistää Machine Headin tyyliseen groove metaliin ruotsimetallin melodisuutta. Sävellyksenä More Than Meets the Eye ei ole ihmeellinen ja soundeiltaan se on vähän liian digitaalinen ja kevyt, mutta riffit ja groovet ovat hyviä ja soitto on tarkkaa ja puhdasta. Biisin lopun groove on niin mahtava, että paremmilla soundeilla se kilpailisi samassa sarjassa Panteran kanssa. Tämän bändin suunta on ylös.

facebook.com/fearrageband

THE ALLSPRITE

Porvoon The Allsprite soittaa punkahtavaa alternative rockia. Rise And Shinessa on todella hyvät kitarasoundit ja laulajan Ian MacKayea muistuttava ääni toimii erinomaisesti. Valitettavasti biisi ei ole kovin hyvä niin sävellyksen kuin soitonkaan puolesta. Minkä takia punk-biisi pitää venyttää neljään minuuttiin maailman standardeimman kitarasoolon avulla? Ja miksi sitä sooloa täytyy venyttää yli puoleen minuuttiin kun se ei liiku mihinkään suuntaan? Rise And Shinesta saisi todella hyvän 30-sekunnin mainospätkän, mutta koko biisin kuuntelu puuduttaa.

facebook.com/TheAllsprite


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.