Demoefekti 46/2017

Tämän viikon Demoefektissä Herra Varjojen Herra, Lojohh, Matara ja Modok.

Herra Varjojen Herra

HERRA VARJOJEN HERRA

Herra Varjojen Herran edellinen demo teki vaikutuksen. Poikkeuksellisen luovaa, synkkää ja omaperäistä musiikkia. Uusi Uniko on teknisesti ammattimaisempi suoritus, varsinkin biisin loppupuoli jousineen kuulostaa hienolta. Unikossakin on todella hyvin toimivia dynamiikan muutoksia ja taitavasti luotu äänimaailma. Sävellyksenä biisi ei kuitenkaan yllä edellisen demon tasolle. Pitkän levyn kontekstissa voisi toimia, mutta singlebiisinä ei. Lisäksi alun ysärisyntikat kuulostavat hirveiltä. Sehän on tietysti tarkoituskin, mutta silti. Kaikesta huolimatta tämä kiinnostava artisti on viikon paras.

facebook.com/hraVarjojenHra

LOJOHH

Äänekosken Lojohh soittaa suomenkielistä alternative rockia. Nimen perusteella melkein spämmimailiksi tulkittu bändi soittaa aika perinteistä raskasta rockia. Soitto on hyvää, mutta soundit voisivat olla tukevammat. Myös sävellyksessä olisi vielä vähän tiukennettavaa. Hyviä ideoita on paljon, mutta esimerkiksi syntikkasoolo ja lopun tietokonejouset vievät biisin tehoa. Joskus vähemmän on enemmän. Joka tapauksessa edellisestä demosta on tapahtunut kehitystä ja bändin tämän hetken puutteet ovat aika helposti korjattavaa laatua.

facebook.com/lojohh

MATARA

Matara soittaa ja laulaa hyvin ja soundit ovat tuhdit ja miellyttävät. Mutta tämä biisi kuulostaa lähes sataprosenttisesti Alice In Chainsilta. Wrapped in a Riddle on sanoituksiaan myöten Jerry Cantrellia. Jopa kertosäe (enigma wrapped in a riddle) on sanasta sanaan viety Cantrellin Bargain Basement Howard Hughesista. Jos jostain päin maailmaa vielä löytyy maa jossa Alice In Chainsin ja Jerry Cantrellin levyjä ei myydä, siellä Matara voisi olla kova sana.

facebook.com/matararock

MODOK

Joensuun Modok soittaa hidasta ja raskasta stoneria. Ideaa tästä löytyy selvästi keskivertoyrittäjää enemmän. Riffit ja rummut kietoutuvat toisiinsa hienosti ja biisin dynamiikan ja äänenvoimakkuuden muutokset ovat erittäin toimivia. Soundit sen sijaan ovat aivan hirveät. Kitarapörinä hautautuu lautasten helinän alle kuulostaen lähinnä pölynimurilta. Vokalisti kuulostaa kuin seuraavasta huoneesta laulavalta. Sinne hänet olisi voinut jättääkin, sillä Modokin musiikki toimisi paremmin Karma to Burnin tyylisenä instrumentaalirockina. Todella hyvä biisi, mutta on tässä vielä työtäkin.

facebook.com/modokdoom


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.