Demoefekti 47/2018

CJC

Tämän viikon Demoefektissä CJC, SPY, Lord Maniac ja RppR.

CJC

CJC on ennenkin lähettänyt Demoefektiin erinomaista metallia, mutta Tieltä on ehkä vielä vuoden takaista Kaatorituaaliakin parempi. Raskaat kitarariffit ja takovat rumpukompit tukevat toisiaan mahtavasti, ja biisi jyrää eteenpäin pysäyttämättömästi. Laulajan poikkeuksellisen vahva ääni lisää jo valmiiksi raskaan biisin iskevyyttä. Laulu on raakaa ja voimakasta, mutta silti melodista ja hallittua. Biisi on aika simppeli, mutta jokainen osa tukee toistaan täydellisesti ja riffit eivät voisi olla paremmin tarkoitukseensa sopivia. Kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/cjc2017

SPY

SPY lähetti Demoefektiin kaksi biisiä. Endless Way on niistä suoraviivaisempi. Sillä bändi esittäytyy progressiivisenä alternative rock -bändinä. An Idle Mind vie bändin musiikkia selvästi psykedeelisempään ja kokeellisempaan suuntaan. Molemmat biisit ovat oikein hyviä, mutta valitsin esiteltäväksi helpommin lähestyttävän Endless Wayn. Soitto on erinomaista ja sovituksessa on hienovaraisia hyviä ratkaisuja niin komppien ja riffien kuin äänisuunnittelunkin puolesta. SPYn biiseissä ei ole helppoja kertosäkeitä tai koukkuja, joten taustamusiikiksi ne eivät sovi. Keskittyneeseen kuunteluun.

facebook.com/SpyProg

LORD MANIAC

Ensimmäisenä kiinnittyy huomio projektin vähän epäonnistuneeseen nimeen. Lord Maniac kuulostaa enemmän tylsän matikantunnin aikana yläasteella vihkoon piirretyltä idealta kuin vakavasti otettavan artistin nimeltä. The Switchin meluisa industrial ottaa vaikutteita Wumpscutin kaltaisilta artisteilta ja kauhuelokuvien äänimaailmasta. Laulun efektit muistuttavat uudempaa My Life With the Thrill Kill Kultia. Biisissä on paljon toimiviakin ideoita, mutta lopulta siitä jää vähän sekava ja tekotaiteellinen tunne. Tekotaiteellisuutta alleviivataan videon lopussa, kun tauluun kirjoitetaan “I am art.”

facebook.com/lordmaniacartist

RPPR

Helsingin RppR soittaa suomenkielistä folk rockia. Minun mahti on melodisesti oivaltava biisi ja osasta seuraavaan liikutaan todella luontevasti. Biisi myös lisää jännitettä loppua kohti onnistuneesti. Valitettavasti sanoitukset ovat vähän kornit ja saarnaavat. Huonosti biisiin sopiva simppeli kitarasoolo myös rikkoo muuten hyvin rakennettua kokonaisuutta. Vähemmän suorilla sanoituksilla biisi olisi oikein hyvä. Mitenköhän RppR olisi tarkoitus lausua?

facebook.com/rpprband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.