Demoefekti 47/2020

Nothing But A Revolution

Tällä kertaa Demoefektissä Nothing But A Revolution, Jesse Christian, Sallan Tauti ja Saatananpalvojat.

NOTHING BUT A REVOLUTION

Nothing But A Revolutionin Woeful Slumber on äänitetty analogisesti Lappeenrannan Astia Studiolla, ja bändi lupaa ettei mitään ole fiksailtu koneella. Old school -tyylinen ote kuulostaa todella hyvältä. Biisinä Woeful Slumber muistuttaa Panteran This Lovea siinä, että se kääntyy herkästä mätöksi kuin nappia painamalla. Junttaavat riffitkin muistuttavat texasin ylpeyttä, mutta yleisesti ottaen Nothing But A Revolutionin ote on deathmetallisempi. Monitahoista biisiä viedään aika moneen suuntaan. Ehkä vähän liiankin moneen. Voisi kannattaa vielä karsia joitain osia pois, mutta näinkin viikon paras.

facebook.com/NothingButARevolution

JESSE CHRISTIAN

Oulun Jesse Christian yhdistelee 80-luvun Killing Jokea ja Apulannan huudettuja kertosäkeitä. Sävellyksenä Hajanainen on erittäin hyvä. Melodiat toimivat ja kevyemmän ja raskaamman ilmaisun kontrasti on hyvin hanskassa. Kolmeminuuttinen biisi on myös tasapainoinen ja sopivan pituinen. Soundeissa sen sijaan olisi vielä parantamisen varaa. Soitto on ihan mukiinmenevää, mutta ohuen miksauksen takia biisi kuulostaa auttamatta demomaiselta. Ei tässä oikeastaan muuta tarvitsisi tehdä kuin lähettää raita johonkin uudelleen miksattavaksi. Erittäin hyvä.

facebook.com/jessechristia

SALLAN TAUTI

Helsingin Sallan Tauti soittaa napakkaa punk poppia. Jäät sulaa on hyvin toteutettu ja aika tarttuva kolmen minuutin rypistys. Äänekkääksi miksattu laulu kuitenkin käy vähän nyppimään lapsellisten sanoitustensa takia. Tokihan ilmastonmuutos on tärkeä aihe, mutta jos sanoitukset ovat luokkaa “luonto huutaa apua, huutoon ei vastata, kivihiiltä vaan poltetaan” niin ei se ihan riitä näin simppelin biisin lyriikaksi. Bändi voisi ottaa oppia esimerkiksi Jello Biafralta siitä miten otetaan kantaa taiteellisesti tasokkaasti.

facebook.com/sallantauti

SAATANANPALVOJAT

Jos nykypäivän punk on usein aika geneeristä ja kapinaa saa hakea, erottuu Saatananpalvojat laulajansa ansiosta. Mies ei vahingossakaan osu nuottiin koko biisin aikana. Toisin kuin esimerkiksi Faith No Moren ekoilla levyillä, laulusuoritusta ei myöskään yritetä mitenkään kompensoida tai kääntää bändin eduksi. Muilta osin soitto on napakkaa ja osaavaa nopeammassakin ryttäyksessä, joten mistään ihan aloittelevasta bändistä ei luultavasti ole kyse. Biisi on ihan ok, mutta laulusuorituksen johdosta kuulostaa ihan totaalisen hirveältä. Se on tietysti aika punk.

facebook.com/saatananpalvojat666


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.