Demoefekti 50/2017

Versus Affect

Tämän viikon Demoefektissä Versus Affect, Arpia, 12 Inches ja Strike At Once.

VERSUS AFFECT

Versus Affectin edustama melodinen metalcore ei ehkä vuonna 2017 ole kaikkein ajankohtaisimpia genrejä, mutta hyvä biisi on hyvä biisi. Ja sellainen Waysides on. Melodisesti ja dynaamisesti hyvin sävelletty kappale pitää otteessaan koko kolmen minuuttinsa ajan. Tyylikkäästi sovitetussa biisissä ei ole mitään ylimääräistä. Jos sävellys toimii moitteettomasti, napakkaa on soittokin. Riffit ovat iskeviä ja laulajan ääni on erittäin hyvä niin karjutuissa kuin lauletuissakin osuuksissa. Vähän tukevampia soundeja kaipaisi, mutta kuulostaa kyllä näinkin hyvältä. Varsinkin kovemmalla volyymilla.

facebook.com/versusaffect

ARPIA

Keravan Arpia soittaa jonkinlaista perinteisen suomirockin ja alternative rockin hybridiä. Sävellyksenä Reunalle on erinomainen ja siinä on poikkeuksellisen hyvä suomirock-kertosäekin. Myös säkeistöt ovat luonnollisesti rakentuvia, melodisesti oivaltavia ja saumattomasti kertosäkeeseen sopivia. Varsinkin laulun fraseerauksessa bändi on harvinaisen taitava. Kolmen minuutin biisissä ainoastaan huonosti biisiin sopivalla efektillä soitettu kitaraosuus on ylimääräinen. Soundit ovat pelkistetyt ja hieman demomaiset, mutta toimivat tarpeettomia kitarapedaaleja lukuunottamatta hyvin.

facebook.com/arpiarocks

12 INCHES

Someron 12 Inches soittaa raskasta alternative rockia. Bändin soitto on erittäin hyvää ja tämän bändin parasta antia ovatkin sen groovet, tyylikäs soitto ja rokkaavuus. Soittajista jokainen osaa asiansa erinomaisesti ja kitarasoolokin on oikein hyvä. Sen sijaan yli 4-minuuttinen Frenemy on sävellyksenä suunnilleen yhtä kliseinen kuin nimensä. Tietysti kliseet ovat kliseitä, koska ne toimivat ja kyllähän 12 Inches hyvältä kuulostaa. Frenemystä ei kuitenkaan jää mitään mieleen sen loputtua.

facebook.com/12inchesofficial

STRIKE AT ONCE

Bad Spellsin musiikkivideo on tahattoman koominen, tuoden mieleen amerikkalaisten high schoolien videokurssien tuotoksia. Biisissäkin on sävellyksenä runsaasti juustoa, mutta tekninen suoritus on selvästi videota parempaa tasoa. Soitto on tarkkaa ja soundit tukevat. Ainoastaan nuotin vierestä laulava ja huonosti biisiin sopiva laulaja häiritsee. Kun soitto ja soundit ovat näin hyvällä tasolla, voisi kannattaa kokeilla säveltää vähän haastavampia biisejä. Bad Spells ehtii neljässä minuutissaan käydä vähän tylsäksi.

facebook.com/strikeatonce


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.