Demoefekti 51/2020

Borderline

Demoefektissä Borderline, Kolmas Yö, The Numbshades ja Radio Siberia.

BORDERLINE

Turun Borderline soittaa energistä metallia. Niinikään Borderlineksi nimetty biisi on sävellyksenä aivan erinomainen. Napakka kolmen minuutin rytistys kehittää jännitettä erittäin hyvin. Riffit ja kitaramelodiat toimivat ja tukevat biisiä. Borderline on sisäistänyt, että hyväkään riffi ei ole hyvä väärässä paikassa. Karjutussa kertsissä on myös sopivasti iskua. Soundeiltaan bändi on kuitenkin vielä vähän demomainen. Tukevimmilla ja selkeämmillä soundeilla Borderline olisi aika täydellinen biisi. Kun tämä nyt kuitenkin on Demoefekti, niin demona ajateltuna Borderline on täysosuma. Viikon paras.

facebook.com/BorderlineFin

KOLMAS YÖ

Sastamalan Kolmas Yö kertoo soittaneensa Kabaree -albuminsa mukaan lukien Isä on ylpeä pojistaan -biisinkin The Doorsin L.A. Womanin tyylisesti livenä studiossa. Lopputuloksena on orgaaninen bändisoundi. Muuta yhteistä bändin suomenkielisessä humpparokissa ei The Doorsin kanssa sitten olekaan. Soundi on hallussa ja laulaja hyvä, mutta biisi itsessään ei lopulta ole kovin kummoinen. Säkeistö on hyvä, mutta kertosäe latistaa jännitteen ja on muutenkin aivan liian geneerinen. Soolon kitarasoundi on hyvä, mutta soolo itsessään on liian pitkä ja päämäärätön.

facebook.com/kolmasyo

THE NUMBSHADES

Helsingin The Numbshades käyttää ysärihenkisessä rockissaan säröä ja hälyääniä poikkeuksellisen taitavasti hyödykseen. Laulajan oasishenkinen ulosanti sopii myös kokonaisuuteen erittäin hyvin. Sävellyksenä (All Along) Corruption Street ei kuitenkaan ole ihan niin onnistunut kuin toteutuksena. Kuusiminuuttinen biisi on auttamatta ainakin kaksi kertaa niin pitkä kuin mihin ideaa riittää. Lisäksi melodiat eivät ole erityisen ikimuistoisia. Hyvä soundi on kuitenkin hyvä alku.

facebook.com/thenumbshades

RADIO SIBERIA

Vantaan Radio Siberia yhdistelee bobdylanmaista folk rockia perinteiseen suomirockiin. Sävellyksenä neliminuuttinen biisi pysyy hyvin kasassa. Sekä säkeistöissä että kertosäkeissä on mieleenpainuvia melodioita. Soitto ja sounditkin pelaavat. Vaikka bändi yhdisteleekin erilaisia elementtejään taitavasti ja kaikki periaatteessa toimii, jää lopputuloksesta kuitenkin vähän pastissimainen tunne. Melodiat ja sointukulut tuntuvat liiankin tutuilta.

facebook.com/radiosiberiaband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.