Demoefekti 51/2015

Tämänkertaisessa Demoefektissä Funeral For The Masses, Runaway Zoo, Balance Breach ja OJJ.
18.12.2015 15:11

FUNERAL FOR THE MASSES

Oulun Funeral For The Masses määrittelee genrensä brutal metaliksi. Nimi on varsin kuvaava, sillä kyse on erittäin raskaasta musiikista joka ei helposti osu mihinkään yksittäiseen lokeroon. Funeral For The Masses yhdistelee death metalia, deathcorea ja groove metalia saumattomasti. Soitto on tarkkaa, mutta ei kliinistä. Groovet toimivat tappavan hyvin. Biisinä Drownsman on taitavasti sävelletty. Vaikka kappaleessa on aika monta eri osaa ja jopa täyskäännöstä, tukevat kaikki palaset toisiaan luonnollisella tavalla. Sounditkin ovat todella hyvät. Erinomainen bändi.

facebook.com/FuneralForTheMasses

RUNAWAY ZOO

Porvoon Runaway Zoo soittaa The Notwistin tyyppistä elektronista indie rockia. I Don’t Wanna Talk on hyvä sävellys. Biisissä on omalaatuinen tunnelma ja toimivia koukkuja. Lauluääni sopii kappaleeseen erittäin hyvin. Elektroniset soundit ovat tasapainoiset ja ammattimaiset, mutta eivät ehkä loppuun asti mietityt. Äänimaailma ei tue sävellystä millään olennaisella tavalla. I Don’t Wanna Talk toimisi varmasti aivan yhtä hyvin yhden akustisen kitaran säestämänä, jos ei jopa paremmin. Hyvä biisi joka tapauksessa.

facebook.com/runawayzoo/

BALANCE BREACH

Mikkelin Balance Breach soittaa teknistä metallia. Rytmit ovat mutkikkaita Gojiran ja The Dillinger Escape Planin tyylisesti. Soitto on kyllä erittäin hyvää ja bändi saa vaikeatkin osiot kuulostamaan luonnollisilta. Sävellyksenä Useless Prey ei kuitenkaan ole kovin ikimuistoinen ja melodisen laulun osiot laskevat jännitettä. Bändin kannattaisi ehkä viedä musiikkiaan vielä raskaampaan ja teknisempään suuntaan. Taitoa siihen ainakin riittäisi. Soundit ovat hyvät, mutta vähän kliinisempi äänimaailma toisi soiton paremmin etualalle.

facebook.com/balancebreach/

OJJ

Joensuun OJJ on minimalistista 8-bit -musiikkia. Recycle Your Subconsciousnessissa on hyviä ideoita ja toimivia osioita, mutta sävellyksenä se ei oikein toimi. Tuntuu, että OJJ pelkää liikaa kuuntelijan tylsistyvän ja biisiä viedään vuoron perään jos mihinkin suuntaan ilman, että näitä ideoita millään tavalla yhdistettäisiin toisiinsa. Minimaalisista osasista koostuvaa sävellystä kannattaisi vieläkin pelkistää ja keskittyä uusien ideoiden sijaan tekemään biisin rungosta mahdollisimman toimivan. Soundeissa olisi vielä parantamisen varaa.

facebook.com/OJJ666/


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa