Demoefekti 52/2023

Vuoden viimeisessä Demoefektissä Revisal, Hätä, Bullet Trauma ja Lo Rays.
31.12.2023 18:00

REVISAL

Kotkan Revisal soittaa omaleimaista ja seikkailullista extreme metalia. Emperor-tyyliset teknisemmät osuudet lyövät kättä simppelin brutaalien mättöosuuksien ja cradleoffilthmaisen tunnelmoinnin kanssa. Peripeteia on sävellyksenä todella vakuuttavaa jälkeä. Dynamiikan muutokset ovat erittäin hyvin suunniteltuja ja äärimmäisen monitahoinen sävellys pysyy kiinnostavana vajoamatta sekavuuteen. Peripeteian perusteella Revisal on poikkeuksellisen kunnianhimoinen bändi, mutta on onnistunut tavoitteissaan. Vielä tukevampia ja selkeämpiä soundeja toivoisi, mutta näinkin kirkkaasti viikon paras.

instagram.com/revisalofficial

HÄTÄ

Hätä ei saatteessaan juuri kerro itsestään. Tulis edes joku -biisin perusteella kyseessä on astetta kulmikkaampaa ysärityylistä suomenkielistä indie rockia. Sävellys on erittäin onnistunut ja sen hermostuneen pahanenteinen tunnelma välittyy hyvin. Biisin ongelmat löytyvät soundeista. Laulusuoritus on jätetty taka-alalle ilmeisesti siinä toivossa että biisiä kuunneltaisiin korkealla äänenvoimakkuudella. Ratkaisu ei kuitenkaan oikein toimi koska kitaravoittoinen miksaus ei ole riittävän tasapainoinen kuulostamaan hyvältä kovalla. Pääasia kuitenkin on että biisi on hyvä. Ja se on.

facebook.com/haetaemusiikki

BULLET TRAUMA

Itä-Pasilan Bullet Trauma kertoo saatteessaan soittavansa crossover thrashia ja yhtyeen jäsenten jakavan yhteisen Slayer-pakkomielteen. Kuvauksesta saa harvinaisen hyvän käsityksen siitä mitä Justified Corruptionilta sahaavine riffeineen ja Slayer-tyylisine dive bombeineen ja päättömine kitarasooloineen odottaa. Soitto pelaa mallikkaasti ja soundit ovat sopivan tukevat. Bändin ongelmat keskittyvät käheän melodiattomaan vokaalisuoritukseen ja vähän liian rakenteettomaan sävellykseen. Keskimääräistä parempaa metallia joka tapauksessa.

instagram.com/pasilahuntclub

LO RAYS

Electro-rockia soittava Lo Rays vaikuttaa Skotlannissa, mutta siinä on mukana suomalainen laulunkirjoittaja ja vokalisti Laura Takala. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy bändin nu metaliseen ulkonäköön. No Democracyn video on kuin pienemmän budjetin parinkymmenen vuoden takaista Orgya. Bändin raskaiden ja prosessoitujen kitaroiden ja konerumpujen yhdistelmä myös muistuttaa enemmän vuosituhannenvaihteen elektronista nu metalia kuin Healthin tai Youth Coden tyylistä uudempaa raskasta elektronista musiikkia. Biisi on ammattimaisesti sävelletty, muttei erityisen mieleenpainuva.

linktr.ee/loraysmusic


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa