Demoefekti 5/2016

Tällä kertaa Demoefektin arviossa Astral Bazaar, Our So Called Lunacy, Disorder Town ja Sucker Punk.
5.2.2016 15:27

ASTRAL BAZAAR

Espoon Astral Bazaar soittaa teknisesti taitavaa psykedeelistä progressive rockia. The Animation Hand on melkein kuusi minuuttia pitkä biisi. Genreen nähden siinä tapahtuu hyvin vähän, eikä siinä ole varsinaisia koukkuja tai tarttuvia melodioita. Astral Bazaarilla on kuitenkin hyviä, omaperäisiä ideoita ja itsevarma ote. Bändi soittaa erinomaisesti ja varsinkin päällekkäin soitetut kitarakuviot tukevat toisiaan hienosti. Myös paikoin Steve Vaita ja Stevie Ray Vaughania mieleen tuovat kitaraosiot ovat todella vaikuttavia. Laulajalla on hyvä ääni. Puutteistaan huolimatta viikon paras.

facebook.com/AstralBazaar

OUR SO CALLED LUNACY

Helsingin Our So Called Lunacy soittaa tunnelmallista melodista metallia. Cravenin intro on kuin kauhuelokuvan soundtrackilta. Raskaiden kitaroiden ja rumpujen tullessa mukaan noin minuutin kohdalla biisi alkaa kuulostaa lupaavalta. Se ei kuitenkaan lopulta ota kunnolla alkaakseen, vaan intron melodioita ja tunnelmia vain varioidaan erilaisten kitarariffien säestyksellä. Bändin kannattaisi valita parhaat ideansa ja työstää niitä, sillä Cravenin osiot eivät tue toisiaan millään merkittävällä tavalla. Instrumentaaliksi biisissä ei ole riittävästi ideaa.

facebook.com/oursocalledlunacy

DISORDER TOWN

Nivalan Disorder Town soittaa esimerkiksi Therapyyn verrattavaa alternative rockia. Let Me Know on Nickelback-tyylistä kertosäettään lukuunottamatta hyvä sävellys ja laulajan ääni on poikkeuksellisen hyvä. Soundit ovat toimivat, joskin miksauksessa olisi vielä parannettavaa. Sen sijaan soitto on aivan liian huojuvaa. Enemmän pitäisi treenata ja rumpalille hankkia click track äänitystä varten. Vaikka Disorder Town kuulostaakin vielä keskeneräiseltä, on siinä tavallista enemmän ideaa ja sen säkeistöt ovat melodioiltaan ja tunnelmiltaan erittäin hyvät.

facebook.com/disordertown

SUCKER PUNK

Sucker Punkin electro pop kuulostaa väärällä tavalla retrolta. Bad Kitty on kuin Black Cherryn aikaista Goldfrappia Fever Rayn melodioilla. Vaikka soundit eivät olekaan erityisen modernit tai kiinnostavat, ovat ne kuitenkin ammattitaitoisesti miksatut. Laulaja on myös pätevä, mutta ei millään tavalla erikoinen. Sama keskinkertaisuus vaivaa myös sävellystä. Sucker Punk ei tuo lukuisia kertoja kuultuihin melodioihin ja koukkuihin mitään uutta.

facebook.com/sckrpunk


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa