Demoefekti 6/2024

Tällä kertaa Demoefektissä NoDespots, Kirot, Santeri Sihvonen & Karjalan Konnat ja Jankan Eläinpuisto.
7.2.2024 18:10

NODESPOTS

NoDespots kertoo bändin nimen olevan päätetty samana päivänä kun Suomi liittyi NATOon ja olevansa ennen kaikkea demokraattinen yhtye. Ajankohtaisten poliittisten aiheiden tärkeys bändille käy ilmi No Regretsin sanoituksistakin. NoDespotsilla on todella hyvin toimiva ja sopivan omaperäinen ysärin brittiläistä kitararockia ja grungen melodisempaa siipeä yhdistelevä soundi. Englannin lausuminen ei ole ominta omaa, mutta se voidaan antaa anteeksi koska lauluääni ja -melodiat ovat erittäin hyviä. Biisin lopun nostatus ei oikein ota siipiä alleen, mutta erittäin lupaava bändi ja viikon paras silti.

instagram.com/nodespotsband

KIROT

Mänttä-Vilppulan Kirot kirjoittaa saatteessaan soittavansa punk rockia psychobillyn ja glam rockin elementeillä. Kävelevä Ongelma -biisin perusteella yleisilme vaikuttaa kuitenkin Misfitsin tyyliseltä perinteiseltä kasaripunkilta. Vähän liiankin perinteiseltä, sillä Kävelevän Ongelman riffit ja sointukulut ollaan vuoteen 2024 mennessä kuultu jo tuhansia kertoja. Omaa väriä bändin musiikkiin tuo suomenkielinen laulu. Sanoitukset eivät kuitenkaan ole erityisen hyvät. Soitto pelaa moitteettomasti, mutta säveltämisessä ja soundeissa olisi vielä tekemistä.

Kirot Facebook

SANTERI SIHVONEN & KARJALAN KONNAT

Helsingin Santeri Sihvonen & Karjalan Konnat kertoo musiikillisia yhtymäkohtia löytyvän Bob Dylanin, Neil Youngin ja J. Karjalaisen kanssa. Huuliharppuja ja akustisia kitaroita Mitenpä tää menikään? -biisistä löytyykin, mutta sen reggae-rytmit ja niihin sovitettu laulusuoritus ovat mainituista aika kaukana. Soundit ovat todella miellyttävät ja kolmeminuuttinen biisi on sopivan kompakti ja hyvin sävelletty. Biisin kompastuskiveksi muodostuu epäonnistunut laulusuoritus. Paremmalla laululla ja paremmilla sanoituksilla tämä voisi kelvata esimerkiksi vaikka juuri J. Karjalaisen ystäville.

instagram.com/karjalan_konnat

JANKAN ELÄINPUISTO

Tampereen Jankan Eläinpuisto tekee esimerkiksi Cexiin verrattavaa indie hip hopia. IDM-artistina aloittaneesta Cexistä poiketen Jankan Eläinpuisto kuitenkin keskittyy lähinnä laulusuoritukseen ja sanoituksiin, jättäen taustat todella pelkistetyiksi. Räppi sujuukin keskivertoa paremmin niin rytmityksen kuin äänenkin puolesta. Melkein kuusiminuuttinen IT-Ihmiskunta on kuitenkin selkeästi ylipitkä, eivätkä sen sanoitukset ole riittävän kinnostavat kantamaan monotonista sävellystä. Loppupuolen kitarasoolokin lähinnä vain alleviivaa taustojen demomaisuutta.

jankanelainpuisto.com


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa