Demoefekti 7/2016

Tällä kertaa Demoefektissä Nuke Mutants, Sulferdust, The Verona ja Ghosts on TV.
20.2.2016 07:05

NUKE MUTANTS

Helsingin Nuke Mutants soittaa psychobilly rock ’n’ rollia. Soitto on erittäin tiukkaa, mutta silti svengaavaa. Laulajalla on hyvä ääni ja hän laulaa tunteella. Psychobillyksi Nuke Mutantsin musiikki on aika raskasta, tuoden mieleen Dwarvesin ja Rocket from the Cryptin kaltaisia bändejä. High Class on hyvin sävelletty, tarttuva ja useita kuuntelukertoja kestävä biisi. Kitarasoolokin toimii erinomaisesti. Kontrabasso tuo Nuke Mutantsin hard rock soundiin sopivaa omaperäisyyttä. Ei löydy valittamisen aihetta. Lisää tätä.

facebook.com/nukemutantsband

SULFERDUST

Mel Gibsonin mukaan nimetty biisi ei ehkä vuonna 2016 ole kaikkein ajankohtaisinta, mutta ei sitä ole Sulferdustin musiikkikaan. Imatralainen bändi soittaa 90-luvun tyylistä post grungea. Riffit ja soundit tuovat paikoin mieleen Audioslaven, sävellyksen puolesta ollaan lähempänä Finger Elevenin ja Matchbox Twentyn kaltaisia bändejä. Kitarasoolo on erittäin taitavasti soitettu, mutta ei oikein sovi biisiin. Vaikka osaamista ja kiinnostusta tuntuu olevan vähän liian moneen suuntaan yhtä aikaa, on Mel Gibson kuitenkin erinomaisesti soitettu ja tuotettu biisi.

facebook.com/sulferdust

THE VERONA

Starbucksin kahvilajikkeen mukaan nimetty The Verona soittaa ketjukahvilan taustamusiikiksi sopivaa akustista popia. Riittävän hiljaisella äänenvoimakkuudella One Who Understands ei varmasti häiritsisi ketään. Biisin koukku on varastettu Eminemin Stanistakin tutusta Didon Thank Yousta, mutta sen kappaleen dramatiikasta ei ole tietoakaan. Sovituksen, soiton ja laulun puolesta pysytään taustamusiikkilinjalla; mitään ei soiteta tai lauleta niin kovaa, että ketään ärsyttäisi. Äänitteellä saisi olla vähän vihaisempikin. Kyllä sitä sitten hääbändinä ehtii olla kohtelias.

facebook.com/theveronamusic

GHOSTS ON TV

Three Cups, One Go olisi ollut hauskempi nimi, mutta käyhän tämä näinkin. Helsingin Ghosts on TV soittaa unohdettavaa indie rockia. Soiton ja soundiensa puolesta Three Cups & Go on pätevä suoritus ja laulajan ääni on musiikkityyliin sopiva. Sävellyksellisesti biisi on kuitenkin täysin olematon. Teknistä osaamista ja genrentuntemusta Ghosts on TV:stä selvästi löytyy, mutta enemmän työtä pitäisi tehdä.

facebook.com/vtnostsohg


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa