Demoefekti 8/2018

Sakari Juntura

Tällä kertaa Demoefektissä Sakari Juntura, My Fair King, Violent Fever ja Decrowned.

SAKARI JUNTURA

Matkalla Sun Luo on aika täydellinen keskitempoinen kolmen minuutin pop-kappale. Biisin helisevät kitarat ja melankolisen rauhallinen lauluääni ovat kuin luotuja öistä radiota varten. Sävellyksenä sitä voisi verrata yksinkertaisuudessaan The Smashing Pumpkinsin 1979:een. 1979:n monotonisesta kauneudesta olisi ehkä kannattanut ottaa vielä enemmän mallia, sillä Matkalla sun luon oikeastaan ainoa harha-askel on kun lopussa lauluääneen yritetään tuoda enemmän jännitettä. Näin hyvään sävellykseen olisi kannattanut luottaa ja pitää letkeä ote loppuun asti. Näinkin silti ehdottomasti viikon paras.

facebook.com/sakarijuntura/

MY FAIR KING

Jyväskylän My Fair King muistuttaa mukavalla tavalla 90-luvun melodisen alternative rockin suuruuksia kuten Radioheadia, Suedea ja Placeboa, menemättä kuitenkaan retroiluksi. Vaikutteita on otettu, mutta myös pystytty hyväksymään, että eletään vuotta 2019. Kun Scarlet Starlight on vielä hyvä biisi ja täynnä oivaltavia sovitusratkaisuja, voidaan puhua erittäin lupaavasta uudesta bändistä. Biisi on merkitty demoksi ja kyllähän soundit ovat vähän sen mukaiset. Tällaiset raa’at soundit sopivat biisiin, mutta pikkaisen tukevuutta toivoisi lisää. Soitto on hyvää ja riffit tukevat sävellystä.

facebook.com/myfairking

VIOLENT FEVER

Vantaan Violent Fever on taas yksi uusi suomalainen bändi joka haluaa kuulostaa Mötley Crüelta. Kitaroiden puolesta onnistutaankin aika hyvin, mutta laulajan ääni ei taivu kuin muutamaan nuottiin ja tarttuvuutta hakeva ralli päätyy lopulta vähän monotoniseksi. Miljoona kertaa kuultuja koukkuja ja sanoituksellisia kliseitä kierrätetään tuomatta niihin mitään uutta tai omaa. Soitto on hyvää, mutta kun biisi ei juuri sävellyksellisesti tarjoa mitään, pitäisi sen iskeä vielä kovempaa. Loppupuolen kitarasoolo on todella hyvin soitettu.

facebook.com/violentfever

DECROWNED

Joensuun Decrowned ilmoittaa vaikutteikseen In Flamesin, Sentencedin ja Diablon. Vaikka noilla nimillä pääseekin alkuun, on kuusiminuuttisessa Singularityssa vähän esimerkiksi Devin Townsendiin verrattavaa progressiivisuuttakin. Soitto on hyvää ja bändillä on ajoittain hyviä sovitusideoita, mutta sävellyksenä Singularity on kyllä aikamoinen sekasotku. Naisäänen laulamiin kohtiin on olosuhteiden pakosta kehitetty jonkinlainen tausta, mutta muun biisin kanssa sillä ei juuri ole tekemistä. Vähän häiritsee myös kun biisin nimi äännetään väärin. Osaamista löytyy, mutta fokus on vielä hakusessa.

facebook.com/decrownedtheband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.