Demoefekti 8/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Wounded Titan, Rosteri, Archares ja Metallileka.
25.2.2024 17:46

WOUNDED TITAN

Lahden Wounded Titanin viikinkimetallia ollaan pari vuotta sittenkin esitelty Demoefektissä. Siinä mielessä tyyli on pysynyt samana, että bändi yhdistelee kaunista akustista soittoa ja raskasta mättöä. Mutta jos bändin soitto toi viimeksi mieleen Finntrollin kaltaista folkkibläkkistä, ollaan The Beastilla otettu vielä harppaus syvemmälle black metaliin. Soitto on tuttuun tapaan erinomaista ja jenkkibläkkistyylinen vokalisti aivan poikkeuksellisen hyvä, mutta sävellyksellisesti itseluottamus on selvästi vielä noussut. 8-minuuttinen The Beast on todella taitavasti rakennettu. Viikon paras.

facebook.com/woundedtitan

ROSTERI

Kajaanin Rosteri tarjoaa rehellistä hard rockia suomeksi laulettuna. Kiire-biisissä on sen verran hengästyttävä energia ja napakasti soitetut raskaat riffit, ettei sävellyksen puutteita juuri ehdi ajatella. Rosteri soittaa rockiaan metallibändin tarkkuudella ja vastaavan raskailla soundeilla. Analyyttisesti ajateltuna Kiire ei ehkä ole kovinkaan kummoinen biisi, mutta käytännössä se esitetään sellaisella paahdolla ja asiantuntemuksella, että sen laittaa mielellään soimaan toisenkin kerran. Vähän lisää melodiantajua ja Rosteri voisi olla suomen Dwarves.

facebook.com/Bandrosteri

ARCHARES

Pääkaupunkiseudun Archares soittaa selloilla maustettua melodista metallia. Soitto on erittäin taitavaa ja power metal -kitarointi kuulostaa hienolta. Kertosäkeetkin ovat kiitettävän valtavia. Laulu on muuten todella hyvää, mutta paikoin suomalaisittain äännetty englanti värittää jo muutenkin mahtipontista tunnelmaa väärällä tavalla. Sovituksessa on loppupuolen dubstep-säksätysten, karjutun laulun ja syntikoiden kanssa vähän liikaakin, mutta itse biisi on hyvin sävelletty ja laulumelodiat mukaansatempaavia.

facebook.com/ArcharesOfficial

METALLILEKA

Metallilekan Vieraslistassa suomenkielinen melankolinen laulu vuoroittelee ripakoiden metalliriffien kanssa. Soitto, soundit ja miksaus ovat hyvää laatua, mutta itse sävellys jää vähän tasapaksuksi. Laulu on säkeistöissä aika monotonista, eikä kertsejä oikein saada lentoon. Sävellyksen puutteita ollaan yritetty kompensoida pienillä sovituksellisilla kikoilla, kuten erilaisten lauluäänien kerrostamisella. Ne tuovatkin biisiin sopivaa omaperäistä väriä, mutta kaiken pitäisi kuitenkin aina lähteä sävellyksestä.

metallileka.com


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa