Demoefekti 9/2016

Tällä kertaa Demoefektin arvioitavana Asylum 8, See No Sorrow, Novotonik ja Worst Night Out.

Asylum 8

ASYLUM 8

Kuopion Asylum 8 yhdistelee death metaliinsa syntikoita tavalla joka oli trendikästä melkein 20 vuotta sitten ja metalcore-vokaalimelodioita jotka olivat trendikkäitä melkein 10 vuotta sitten. Vaikka Asylum 8:n soundi ei olekaan erityisen moderni, on Thanatophobia kuitenkin erinomainen biisi. Sävellyksenä se on erittäin hyvin rakennettu ja juuri ne laulumelodiat ovat oivaltavia. Siinä on myös genreen nähden poikkeuksellista syvyyttä. Soitto ja soundit ovat ensiluokkaista tasoa ja death metal -lauluääni on loistava. Harvinaisen hyvä kertosäe. Hieno bändi.

facebook.com/asylumviii

SEE NO SORROW

See No Sorrow on metalcorea Iisalmesta. Jos Asylum 8 onnistui laulumelodioissaan täydellisesti, on Here I Stand malliesimerkki epäonnistuneesta metalcore-vokaalimelodiasta. Kertosäe on tekotarttuva ja täysin yllätyksetön, ja se latistaa muuten hyvän biisin. See No Sorrowin soitto on mallikasta. Riffit ovat raskaita ja oivaltavia ja bändillä riittää energiaa. Ilman kertsiä tämä biisi olisi erittäin hyvä ja sopivan pituinen. Puhdas lauluäänikään ei toimi yhtä hyvin kuin karjunta. Erittäin hyvä bändi, mutta kannattaisi keskittyä vahvuuksiinsa.

facebook.com/seenosorrow

NOVOTONIK

I Don’t Mind on kuin 90-luvun lopun post grunge -bändin slovari. Sovitus on tyylikäs ja pelkistetty ja soundit ovat erittäin hyvät. Kertosäkeen tunnetason nostatuskin toimii hienosti. Kappale on taitavasti rakennettu ja melodisesti hyvin toimiva. Ei Novotonikissa paljoa valittamisen aihetta ole, mutta sanoituksiltaan I Don’t Mind ei ehkä ole yhtä tyylikäs kuin musiikin osalta, ja vaikka laulaja on erittäin taitava, on laulussa jonkinlaista kireyttä. Joka tapauksessa erinomainen ja poikkeuksellisen tarttuva biisi.

facebook.com/novotonik

WORST NIGHT OUT

Worst Night Out tuo mieleen Bullets & Octanen kaltaisia bändejä 10 vuoden takaa. Kitarasoundit ja -riffit toimivat mallikkaasti ja muiltakin osin soitto toimii. Sävellyksenä biisi on kuitenkin aika keskinkertainen ja selkeästi ylimittainen. Sanoitusten ja ääntämisen perusteella englanninkieli ei ehkä ole Worst Night Outille oikea valinta. Jotenkin keskeneräinen fiilis tästä bändistä jää, mutta selvästi osaamista on kunhan palaset vain saadaan loksahtamaan kohdilleen. Lyhyt kitarasoolo on erittäin taitavasti soitettu.

facebook.com/worstnightoutofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.