Demoefekti 9/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Lies Never More, Serpico, Vosto Mekanismo ja Animal Ritual.

Lies Never More

LIES NEVER MORE

Lies Never More esittelee saatekirjeessä itsensä “aikuisten miesten aloittelevana hårdrock / melodic metal -yhtyeenä.” Kuvaus ei soiton lievää epätarkuutta lukuunottamatta tee oikeutta yhtyeen musiikille. Sävellyksenä ja sovituksena Lie Me a Rhythm on täydellinen ja tarkkaan harkitun oloinen. Jokainen riffi ja filli tukee kokonaisuutta. Biisi rokkaa ja on melodisesti erinomainen. Jameshetfieldmaisen laulajan ääni on aivan poikkeuksellisen hyvä jos samaa ei hänen sanoituksistaan ehkä pääsekään sanomaan. Kokonaisuutena kuitenkin loistava bändi.

facebook.com/LiesNeverMore

SERPICO

Serpicon Ain’t better to leave sopisi niin soundiensa, sävellyksensä kuin laulusuorituksensakin puolesta kalifornialaiseksi 80-luvun alun äänitteeksi. Mötley Crüen ensimmäisiä levyjä on varmaan tullut kuunneltua. Retroiluksi menee biisin hieno musiikkivideokin – kannattaa ehdottomasti katsoa. Serpicon on selvästi ollut hauskaa tehdä musiikkiaan ja hauska sitä on kuunnellakin. Miinusta täytyy kuitenkin antaa Ain’t better to leaven ylipituudesta. Hyvääkään ideaa on turha venyttää. Ja vaikka 80-luvun metalli ilman kitarasooloa rikkoisikin perinteitä, voisi biisin puujalkasooloa ainakin lyhentää.

facebook.com/serpicoroxx

VOSTO MEKANISMO

Vosto Mekanismon konemetalli muistuttaa niin rytmiensä, kitarasoundiensa kuin laulusuorituksenkin puolesta Godfleshia. Vosto Mekanismo on kuitenkin Justin Broadrickin bändiä vapaamuotoisempi ja kevyempi. Ei tätä kyllä juuri missään muussa yhteydessä kevyeksi tulisi kutsuttua, sillä aika tappavia riffejä ja takomista Ihminen Matkii Koiraa -biisistä löytyy. 9-minuuttiseen kappaleeseen mahtuu aivan mahtavia riffejä, rytmisiä ratkaisuja ja dynamiikan muutoksia. Valitettavasti mukana on jotain vähemmän toimiviakin osuuksia. Myös soundit saisivat olla tukevammat. Erittäin kiinnostava bändi silti.

facebook.com/vostomekanismo

ANIMAL RITUAL

Seinäjoen Animal Ritual kuulostaa varmaan tahattomasti retrolta, sillä trendikkäämpien aikakausien sijaan bändin musiikki muistuttaa jo enimmäkseen unohdettua 2000-luvun alun Radioheadin jälkeistä alternative rock -aaltoa. Vertailussa esimerkiksi Oursiin Animal Ritual kuitenkin häviää, koska sen laulajalla ei ole kovin vahvaa ääntä. Ei laulaja missään nimessä huono ole, mutta Losing Touchin tyylinen biisi vaatisi vokalistilta paljon. Vähän vaisuksi lopputulos jää niin tunnetasolta kuin melodisestikin. Hyvin soitettua ja tuotettua musiikkia joka tapauksessa.

facebook.com/animalritual


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.