Zäpäkkä bassokombo – Hemmon testissä Fender Rumble 500 V3

Alussa Leo Fender loi sähkökitaran ja -vahvistimen.  Keikkapaikka oli autio ja tyhjä, koska pimeys peitti kontrabasistit. Niinpä Leo Fender sanoi: ”Tulkoon basso!” Ja sähköbasso tuli.  Leo Fender näki, että basso oli hyvä. Leo Fender erotti valon pimeydestä, ja koska Leo ei ollut sokea, hän nimitti valon country & westerniksi ja pimeyden rock’n’rolliksi.

Tuli känni ja tuli krapula, näin meni basistien ensimmäinen päivä. Sitten kului hieman aikaa, kunnes Link Wray sävelsi klassikon nimeltä Rumble ja loppu on historiaa.

Tästä äpärästä syntyi Fender Rumble -bassosysteemi. Piuhat, soundit ja kajarit! Uusi tuore Fender Rumble 500 V3 on zäpäkkä, kompakti ja kevyt 350/500 -wattinen 2×10” bassocombo, joka pesee kainalossa, keittiössä ja puutarhassa. Jalkapoljettava särökin löytyy, mutta silloin diskanttipilli kannattaa kytkeä pois. Hinta on sisältöön nähden tasapainossa (589 euroa). Link Wray -vainaa olisi kussut hunajaa, jos olisi saanut tällaisen herkkupalan bändiinsä vuonna 1958, jolloin Leokin muuten eli vielä. O tempora, o morjes.

Teksti: Hemmo Päivärinne
Julkaistu alun perin Soundissa 1/2016