CMX:n 5.9. julkaistava albumi ei ole tästä maailmasta

CMX julkaisee kahdennentoista albuminsa Talvikuningas 5.9.2007. Uusi levy rikkoo perinteisen rock-albumin rajoja rohkeasti. Hieman yli tunnin mittaisella levyllä on vain yksi kappale, joka on nimeltään Talvikuningas. 12-osainen teos on syvälle tulevaisuuteen ja kauas avaruuteen sijoittuva tragedia vallasta, sodasta, julmuudesta ja toivosta.

Levyn mukana tulee teoksen 40-sivuinen libretto, jossa on Talvikuninkaan teksti ja Sami Saramäen tekemä 13-osainen huikea kuvitus. Albumi julkaistaan arvonsa mukaisesti aluksi vain numeroituna 8000 kappaleen erikoispainoksena. Saramäen tauluista painetaan myös julisteet, jotka tulevat myyntiin.

Julkaisupäivänä nettimyynnissä on saatavilla myös digitaalinen versio, joka on ostettavissa vain kokonaisuutena. Digitaalisessa versiossa ei librettoa ole, kuten ei myöskään pelkistetymmässä cd-versiossa, joka tulee myyntiin ensi vuoden puolella.

Teoksesta ei julkaista singlejä.

"Varaa runsas tunti aikaa, sulje puhelin, pimennä huone ja laita stereot lujalle. Pidä varalta viltti lähellä ja toti kädessä. Kyyti voi olla koleaa", toteaa A.W. Yrjänä.

Yhtye kiertää Suomea loka-marraskuussa uuden albumin tiimoilta.