Ennakkokuuntelussa Tuomon poikkeusoloissa kypsynyt ep – ”Biisien tekemisestä tuli kriisiterapiaa”

Quarantine Music 1 avaa samalla TUomo Prättälän oman levymerkin, Polygamy Recordsin katalogin.
24.6.2020 09:07

Kun koronapandemia iski ja pakotti ihmiset kotikaranteeniin, alkoi suomalaisen jazz- ja popmusiikin pioneeri Tuomo Prättälä kirjoittaa musiikkia päiväkirjanomaisesti ja julkaista tuotoksiaan Bandcamp-sivuillaan. Kappaleissa käsiteltiin muun muassa vasta-aineita, pelkoa, kriittisten alojen työntekijöitä, kotonapysymisen ja uloslähtemisen vaikeutta ja lempikahviloiden suljettuna pysymisen aiheuttamaa ahdistusta.

”Kun COVID-19 -tilanne alkoi näyttää Suomessa huolestuttavalta ja rajoitukset astuivat voimaan, biisien tekemisestä tuli ajantappamisen sijaan kriisiterapiaa”, Tuomo kertoo.

Nyt näistä kevään mittaan syntyneistä kappaleista on koottu myös virallinen ep Quarantine Music 1, joka julkaistaan perjantaina 26. kesäkuuta. Digi-ep:lle valikoidut kappaleet on uudelleenmasteroituja ja mukana on lisäksi yksi ennen julkaisematon bonusraita. Levyllä hypitään sujuvasti tyylilajista toiseen ja sillä esiintyvät Tuomon itsensä lisäksi kitaristi Jarmo Saari, muun muassa Don Johnson Big Bandista tuttu räppäri-lauluntekijä Tommy Lindgren ja lyömäsoittaja Aarne Riikonen.

Soundi tarjoaa tulevan digi-ep:n jo nyt kuunneltavaksi ennakkoon. Alapuolelta löytyvän Bandcamp-soittimen kautta voit kuunnella Quarantine Music 1 -levyn, joka toimii myös alkusysäyksenä Tuomo Prättälän omalle Polygamy Records -levy-yhtiölle, jolta on odotettavissa lisää julkaisuja tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa