Ensinäyttö: Maj Karmasta tutun Häiriö Piirisen OpuNui-yhtye käy läpi kipeän eron tunnetiloja

7.6.2019 11:25

Soundi tuo ensi-iltaan OpuNui-yhtyeen Jää pettää -biisiin tehdyn musiikkivideon. Katso pesäpallomailan tuhovoimaa havainnollistava, Matias Nummelinin toteuttama teos yläpuolelta.

OpuNui on on Maj Karman kokoonpanosta tunnetun Häiriö Piirisen sekä Jussi Mäkiperen vuonna 2007 perustama yhtye, joka julkaisi Yksilöitä-debyyttinsä maaliskuussa 2015. Bändin toinen albumi ilmaantuu loppuvuodesta 2019. Ensi alkuun on tarjolla Jää pettää -single, joka kuvaa laulaja-Jussin eroprosessin tunnetiloja.

”Noin vuoden kestäneen shokkitilan ja pimeysjakson jälkeen kirjoitin runokirjan ja aloin työstää tekstejä OpuNuin uusiin kappaleisiin. Eron raakuus imeytyi musteena paperille. Todellisuuden hyväksyminen ja menneisyydestä irti pääseminen oli helpompaa, kun kävin asioita läpi kirjoittamalla”, Mäkipere kertoo tiedotteessa.

”Tekstien myötä suru ja itseinho kasvoi äärimmilleen, kunnes lopulta päättyi. Vaikka eron jälkeinen surutila oli kuin kuolema ilman ruumista, selviydyin siitä hengissä. Jää petti kerran, mutta nousin ylös ystävien, kirjoittamisen ja musiikin avulla.”

OpuNuin Facebook-sivut löytyvät täältä. Yhtyeelle ei ole merkitty tällä hetkellä keikkoja, mutta eiköhän niitäkin levyn myötä ilmaannu.

Lisää luettavaa