Ensinäyttö: Pakko jaksaa, vaikka lähtisi henki – Kaikkeus laulaa niistä hetkistä, kun murtuminen on lähellä

Seuraavaksi Soundin sivuilla tulee ensi-iltaan kotimaista musiikkivideo-osaamista. Kaikkeus-niminen kuopiolaisyhtye teki tuoreeseen Rinkka-singleensä nasevan videon, jonka ideoimiseen kului huomattavasti aikaa ja energiaa. Orkesteri kertoo, että kesti hyvän tovin, ennen kuin oikea konsepti löytyi.

”Meille visuaalinen puoli on aina ollut tärkeää, olemmehan julkaisseet jokaisen kappaleemme videona. Rinkan musiikkivideon ideaa pyöriteltiin siihen asti, että huomasimme ajaneemme itsemme nurkkaan: oli elämän kiertokulkua ja isoa työryhmää, ja osa ensimmäisestä ideasta kerettiin jo kuvatakin”, Rinkan säveltäjä Mikko Matilainen kertoo ja jatkaa:

”Jokin siinä ei vain toiminut, ja loppujen lopuksi teimme pelkistetyn videon antaen kappaleelle tilaa. Joskus vähemmän on enemmän. Tai sitten rinkka täyttyi liikaa, ja jouduimme pistämään pelin poikki. Kuitenkin vain
lopputulos ratkaisee, ja olemme siihen tyytyväisiä.”

Matilainen toimi myös uuden videon ohjaajana. Kuvaajana tuotoksella operoi Riku Jokinen. Kaikkeuden Facebook-kanava löytyy täältä, ja yhtyeen kotisivut puolestaan sijaitsevat osoitteessa Kaikkeusband.fi.