Ensinäyttö: Viitasen Piia teki kappaleen kosketuksesta – se on kuin kieli, jota ymmärtävät kaikki vauvoista vanhuksiin

https://youtu.be/UT4vDV6g5mM

Viitasen Piia julkaisi neljännen albuminsa Meidän jälkeemme hiljaisuus 27. syyskuuta. Albumilta irroitettiin musiikkivideokäyttöön kappale nimeltä Maalaa näkyväksi, ja siihen tehty videoteos saa nyt ensi-iltansa Soundin sivuilla. Katso vaatesuunnittelija-elokuvantekijä Paola Suhosen ohjaama video yläpuolelta.

Maalaa näkyväksi on laulaja Piia Viitasen mukaan kappale kosketuksesta. Tuntoaisti kehittyy ihmiselle jo kohdussa, ja kun näkö ja kuulo rappeutuvat vanhuusiässä, tunto pysyy loppuun saakka.

”Kosketus on vastasyntyneen lapsen kirjaimellinen elinehto, emmekä me siitä iän myötä juuri muuksi muutu”, Viitanen kirjoittaa. ”Se on kieli, jota ymmärtää niin vastasyntynyt kuin muistisairas vanhuskin.”

Paola Suhonen lähti kuvaamaan kappaleen ydinajatusta erilaisten ihmisten käsien kautta.

”Ihminen tekee käsillään, tuntee käsillään, maalaa näkyväksi omaa maailmaansa ja minuuttaan käsillään. Käsistä voi päätellä ihmisestä paljon. Niistä voi lukea ikää, arvuutella hänen elämäntarinaansa, tehtyä työtä, elämäntilannettaan”, Suhonen kirjoittaa.

”Käsissä on jotain kiehtovaa ja persoonallista. Musiikkivideo on kollaasi, montaasi erilaisista käsistä, erilaisista elämäntarinoista ja ihmisistä. Tarinaa kerrotaan heidän käsiensä kautta.”

Viitasen Piian verkkosivut sijaitsevat tässä osoitteessa. Laulaja-lauluntekijä Piia Viitanen keikkailee loppuvuonna enimmäkseen soolona, katso hänen keikka-aikataulunsa täältä.