Ensinäyttö: Meidän jälkeemme hiljaisuus – Viitasen Piian uudella videolla on toivonkipinä sammumassa

Viitasen Piia valmistelee paraikaa neljättä albumiaan. Levyn ensimmäinen single Meidän jälkeemme hiljaisuus julkaistiin toukokuussa, ja nyt tummasävyinen kappale on saanut kaverikseen yhtä tummasävyisen videon. Katso Juha Ilmari Laineen ohjaama teos alempaa.

Singlekappale sai inspiraationsa ydinaseiden historiaa käsitelleestä artikkelista, joka jäi kummittelemaan laulaja Piia Viitasen tajuntaan.

”Muistan edelleen hämmentävän selvästi eri maiden ydinasejoukkojen tunnuslauseet, jotka jutussa mainittiin. Yhdysvaltojen ydinasejoukot julistavat: ’Rauha on ammattimme’, kun taas Venäjällä sama ilmaistaan sanomalla: ’Meidän jälkeemme hiljaisuus’. Kummallakin maalla on edelleen hallussaan noin 7000 ydinkärkeä, joilla voisi räjäyttää useammankin maapallon”, Viitanen kertoo tiedotteessa.

”Ajattelin että siinäpä vasta surullinen kuva ihmisestä, ja päädyin lopulta lainaamaan ydinasejoukoilta nimeä laululleni. Laulujen tekeminen on mulle itselleni keino käsitellä elämää sen koko kauheudessa ja kauneudessaan, ja jos hyvin käy, ehkä laulut voi tarjota sellaisen väylän myös kuulijoille.”

Viitasen Piian verkkosivut löytyvät täältä. Piia Viitasen esiintyy seuraavan kerran soolokeikalla Valkeakoskella Työväen musiikkitapahtumassa 26. heinäkuuta.

Viitasen Piia – Meidän jälkeemme hiljaisuus from Texicalli Records Oy on Vimeo.