Ep-trilogia ja energiset keikat valttikortteina – Teksti-TV 666 ei kulje tavallisia polkuja

Teksti-TV 666 soitti keväällä Viron pääkaupunki Tallinnassa järjestetyillä Tallinn Music Week -festivaaleilla kaksi keikkaa saman päivän aikana: musiikkitapahtuman yhteydessä järjestetyillä pienpanimofestivaaleilla sekä Kino Sõprus -elokuvateatterissa.

Pienpanimotapahtumassa bändi esiintyi isossa ulkoteltassa, jossa se ei ehkä ollut aivan kotonaan. Uteliasta yleisöä saapui kuitenkin seuraamaan keikkaa tapahtumahallin puolelta.

Vanhassa neuvostoajan elokuvateatterissa sen sijaan yhtye oli omimmillaan. Tunnelma äityi lähes riehakkaaksi ja kansainvälinen yleisö oli syvästi vaikuttunut.

Kuljimme kaksi ep:tä julkaisseen bändin mukana keikkojen ajan ja juttelimme pitkät tovit yhtyeen tunnelmista, vaikutteista ja omista suosikeista.

– Keväällä julkaistu toinen ep:mme 2 on ep-trilogian toinen osa. Vielä ei ole tietoa, koska kolmas osa tulee, ehkä syksyllä. Kesällä teemme paljon festarikeikkoja ja edessä on myös isompi rundi, laulaja-kitaristi Tero Huotari kertoo.

– Ep-sarjan jälkeen katsotaan, että mitä teemme. Ei ole tietoa, että teemmekö levyä. Kaikki mitä teemme, syntyy luonnostaan, emme halua tehdä tätä hommaa väkisin.

– Ei kannata katsoa liian kauas, se alkaa äkkiä ahdistaa. Elämme musiikin kanssa tässä hetkessä, sanoo Johannes Leppänen, yksi yhtyeen kolmesta kitaristista.

– Sama pätee niin musiikissa kuin arjessakin, lisää kolmas kitaristi Jarkko Laakkonen.

Viisijäseninen (Huotarin, Leppäsen ja Laakkosen lisäksi yhtyeessä soittavat basisti Jani Karikoivu ja rumpali, laulaja Teron veli Timo Huotari) Teksti-TV 666 ei ole ajautunut sisäisiin ristiriitoihin.

– Mehän ollaan eletty Timon kanssa sulassa sovussa jo 26 vuotta, Tero Huotari naurahtaa.

– Olis nopeeta toimintaa jos näin lyhyessä ajassa oltaisiin saatu isoja riitoja aikaiseksi, Laakkonen jatkaa.

– Me soitamme Huotarin (Teron) kanssa neljässä samassa bändissä. Ehkä vielä joskus tulee se aika, että olemme toistemme kurkussa kiinni, Leppänen sanoo.

Yksi Teksti-TV 666:n vahvuuksista on se, että bändi on sataprosenttisesti oma itsensä. Yhtyeellä on maine piinkovana keikkabändinä.

– Meillä on ollut läpikotaisin hauskaa keikoilla. Ei ole yhtä keikkaa, jonka voisi nostaa muita korkeammalle, Johannes Leppänen sanoo.

– Mehän olemme kaikki toisaalta lavalla semipihalla yhä edelleen, mies naurahtaa.

Kymmenen vuotta sitten Jarkko Laakkonen hommasi Tero Huotarin silloiselle bändille treenikämpän. Silloin miehet tuskin osasivat aavistaa soittavansa vielä samassa bändissä.

– Nyt olemme päässeet keikalle jo ulkomaille asti. Etelä-Helsinkiin, täällä voimme ajaa taksilla, Huotari nauraa.

– Yleisesti tärkeintä on se, että antaa kaiken tapahtua omalla painollaan. Muinoin minulla oli haaveena päästä Lepikseen (helsinkiläisravintola Lepakkomieheen) keikalle useammin kuin kerran vuodessa, laulaja muistelee.

– Ihmiset tekevät vapaa-ajallaan mitä haluavat. Me haluamme tehdä tätä. Ja jos joku haluaa tulla katsomaan meitä, se on mahtavaa, Johannes Leppänen sanoo.

Bändin nimi asettui paikoilleen automaattisesti.

– Ensin oli nimi, sitten vasta musiikki. Tero puhui muutamia vuosia sitten, että hän perustaa vielä bändin, jonka nimeksi tulee Teksti-TV 666. Tässä sitä nyt sitten ollaan, Leppänen kertoo.

Bändin musiikilliset vaikutteet ovat laajat. Tero Huotari kertoo kuuntelevansa musiikkia laidasta laitaan.

– Garagesta stoner rockiin, doom metaliin ja poppiin. Electric Wizardia ja Jay Reatardia, muun muassa.

– Gangsta räppiä. Mitä vaan musaa, kunhan se on hyvää ja siinä on sielua, huikkaa Leppänen väliin.

– Tällä hetkellä tykkään paljon King Lizard And The Gizzard Wizardista, Huotari lisää.


Teksti-TV 666 esiintyy tänään perjantaina 12. kesäkuuta Sideways-festivaaleilla Helsingin Teurastamolla. Bändi nousee lavalle kello 23.

Lähiviikkoina julkaistavassa haastattelun toisessa osassa yhtyeen jäsenet puhuvat muun muassa tarkemmin musiikillisista innoittajistaan.