Euroviisupaikkaa tavoitteleva Barbe-Q-Barbies aikoo nostaa UMK-finaalissa hattua David Bowielle

24.2.2016 09:58

Helsinkiläinen rockryhmä Barbe-Q-Barbies selvitti tiensä Uuden musiikin kilpailun finaaliin ja kärkkyy siten euroviisuedustajan paikkaa. Vieläkö voi viisurintamalla pärjätä kitararockilla? Se nähdään lauantaina 28. helmikuuta, kun UMK-finaali lähetetään kotikatsomoihin TV2:lla klo 21.

Kysyimme naisviisikolta, millaisissa tunnelmissa finaalia kohti edetään. Kysymyksiin vastasi koko yhtye, eli Ekkis, Kaisa, Minttu, Niki ja Niina.

Pääsitte UMK-kisassa finaaliin. Onneksi olkoon! Miltä nyt tuntuu?

– Mahtavalta! Jo pelkästään finaaliin pääsy on mieletön saavutus. Kun saimme tiedon jatkoon pääsystä, meinasi nahkapöksyt revetä!

Millaisia suunnitelmia teillä on finaalikeikkaa varten?

– Vedetään samalla autenttisella rokkimeiningillä, tietenkin. This one goes to eleven! Tai pikkulisäyksiä edelliseen esiintymiseen on tulossa. Yksi yhtyeemme jäsen kunnioittaa edesmennyttä David Bowieta, mutta kuka ja miten, se selviää lauantain lähetyksessä.

– Ennen kaikkea menemme lavalle itsemme kuuloisena ja näköisenä bändinä pitämään hauskaa ja tekemään sitä, mikä meiltä parhaiten luonnistuu. Eli rokkaamaan!

Mitä teette aivan ensimmäiseksi, jos voitto tulee ja euroviisupaikka irtoaa?

– Taitaa olla skumpan paikka, ehkä muutamankin! Ja otamme ne, vaikkemme voittaisikaan! Tietenkin juhlisimme asiaankuuluvalla tavalla, ja jatkon näkeekin sitten. Ilmeisesti palautumiseen ei aikataulullisesti jää aikaa, joten rokkareiden kestävyydelle tulee käyttöä!

Mikä on muuten suosikkieuroviisunne ja miksi?

Niina: – Bändin suurimpana euroviisudiggarina voin heittää muutaman suosikin ilmaan. Niistä ylivoimaisin on Irlannin voittokappale In Your Eyes vuodelta 1993. Esittäjä oli Miah Kavanagh.

– Toinen suosikki on samaiselta vuodelta, eli Arvingarnan Eloise, joka oli Ruotsin edustuskappale. Mukavan letkeä Beach Boys -henkinen rokkikipale. Abba oli kova, tietenkin. Tänä vuonna toivon menestystä Georgian edustajalle Nika Kocharov & Young Georgian Lolitazille.

Mikä on hyvän euroviisun salaisuus?

– On hyvä, jos biisi vetoaa kuuntelijan tunteisiin tavalla tai toisella, eikä tarttuvasta kertosäkeestä ole haittaa. Tietenkin Euroviisuissa kokonaisuus on paljon suurempi kuin pelkkä hyvä kappale.

Lisää luettavaa