Hatunnosto 1990-luvun Music Televisionille – ennakkokuuntelussa Rubik-johdannaisen Dear Moonin debyyttilevy

Lasse Hartikainen

Näin marssii Suomen bändikartalle uusi, huomionarvoinen nimi. Dear Moon julkaisee esikoislevynsä Arise 24. huhtikuuta, mutta Soundin lukijat pääsevät tutustumaan aiheeseen jo näin pari päivää etuajassa. Ota julkaisu haltuun alempaa!

Dear Moonin kokoonpanossa toimii parikin tuttua kasvoa. Mukana ovat Rubikin rumpalina aiemmin toiminut Sampsa Väätäinen sekä Terhossa bassoa soittanut Tatu Savolainen. Yhtyeen muut jäsenet ovat Tommi Saikkonen (laulu, kitara), Timo Kokko (kitara) ja Markus Lumipuu (koskettimet).

Tiedote kertoo, että Arise on saanut innoitusta erityisesti Music Televisionilla 1990-luvulla nähdystä Alternative Nation -ohjelmasta sekä Berliinin yöelämästä. Levyn julkaisee brittiläinen Revolver Records.

”Pyörittelimme albumia varsin pitkään studiossa ja hioimme soundeja ja sovituksia emmekä halunneet tinkiä mistään. Asetimme levylle tavoitteita, jotka kaikki tuntuvat toteutuneen. Etupäässä tämä albumi merkitsee meille studion ovien aukaisua maailmaan ja lähtölaukausta johonkin hienoon. Uuden projektin alkuun saattaminen vaatii aina moninkerroin enemmän työtä ja se, että sinkut lähti hyvin liikkeelle Suomessa ja maailmalla tuntuu todella hyvälle. Tästä on hyvä lähteä kirjoittamaan seuraavaa albumia, joka itse asiassa on jo varsin pitkällä”, yhtye selostaa tiedotteessa.

Dear Moonin Facebook-sivut löytyvät täältä. Keikkoja nähtäneen sitten, kun maailma on taas mallillaan.