Havaintoja parisuhteen iloista ja suruista – ennakkokuuntelussa Miia Juneksen Ulappa-ep

Ossi Oikari

On aika hiljentyä hetkeksi kauniin, kotimaisen folkpopin äärelle. Keminmaalta Helsinkiin muuttanut Miia Junes julkaisee 22.1. ensimmäisen ep:nsä nimeltä Ulappa, ja Soundin lukijat pääsevät perehtymään tuotokseen jo ennakkoon. Kuuntele alempaa.

Artisti kertoo ep:n käsittelevän elämän hyviä ja huonoja hetkiä. Mukana on havaintoja esimerkiksi parisuhteen ylä- ja alamäistä, heittäytymisestä, itsensä kuuntelemisesta ja hyväksymisestä.

”Olen hakenut lauseita usein luonnosta, ja viime aikoina olen huomannut erityisesti veden toimivan oivana rauhan ja voiman lähteenä. Olen pysähtynyt meren, järvien ja lampien rannoille mietiskelemään, ja yllättävän moni ep:n kappaleista onkin saanut alkunsa veden tuntumassa. Sanoitusten lisäksi veden virtaavuus, lohdullinen suuruus sekä lempeä kannattelevuus ovat mielestäni kuultavissa myös tuottaja Matias Kiiverin upeista sovituksista”, Junes kertoo tiedotteessa.

Miia Junes pitää majaa Facebookissa täällä. Sivulla ei näy merkintöjä tulevista keikoista, mutta kukaties niitä keväämmällä vielä ilmaantuu.