Huuruisempaa perjantaita kaikille – Jaakko Laitinen & Väärä raha on uusimmalla videollaan ihanasti kännissä ja pilvessä

Hauskaa viikonloppua jokaiselle, toivottaa Jaakko Laitinen & Väärä raha. Soundin verkkosivuilla saa nyt ensi-iltansa kokoonpanon upouusi musiikkivideo, jolla ollaan reteästi kännissä & pilvessä. Katso pätkä yläpuolelta.

Vaan millainen tarina tähän esitykseen liittyy? Tiedotteesta saa lisäindoa:

”Laulu on lainasävel maailmansotain välissä Ateenassa vaikuttaneelta rembetiko-muusikolta Anestis Deliakselta. Rembetiko on toivottaman ja kotiseudultaan riuhtaistun alamaailman musiikkia, joka syntyi, kun Osmani-imperiumin romahdettua nuoret Turkin ja Kreikan valtiot siirsivät ortodoksit ja muslimit päittäin pois alueiltaan”, Laitinen kirjoittaa.

”Kreikasta poistui puoli miljoonaa kansalaista, ja tilalle tuli puolitoista miljoonaa juuriltaan revittyä ihmistä, jota paikallisväestö piti oudon itämaisina. Työtä ei maahanmuuttajille juuri ollut, ja lohtua toivottomuuteen ja ankeaan elämään etsittiin – kuten on aina etsitty – erilaisista huumauspäihteistä.”

”Rembetiko-musiikki on siis erittäin ajankohtaista tämänpäivän suomalaisillekin, kun keskiluokalta on kitketty toivo huomispäivästä ja kansojen vauraus on onnistuttu keskittämään suuriin lain yläpuolella operoiviin finanssikeskittymiin. Hups! Marxilainen lipsahdus!”

Jaakko Laitinen & Väärä raha esiintyy nyt lauantaina 20.5. Helsingin Korjaamolla Vaunusalissa, mukana tällä erikoiskeikalla Darya & Månskensorkestern. Yhtyeen muut tulevat konsertit on listattu bändin verkkosivuille.