Kaikki populaarimusiikki kertoo rakkaudesta ja kuolemasta – niin myös Black Twigin uusi albumi

Black Twig

Soundi saa ilon esitellä Black Twigin uuden albumin yleisölle. Blaze on a Plain julkaistaan virallisesti 15. huhtikuuta, mutta levyn voi kuunnella ennakkoon jo nyt alapuolelta. Tarkasta siis, millaisen vaikean kolmannen albumin tämä Soliti-yhtye on saanut aikaiseksi.

Yhtye kertoo tiedoksiannossaan levyn nimen viittaavan Helsingin Roihupeltoon, jossa albumi äänitettiin vuoden 2015 aikana. Kaupunginosa ei kuitenkaan ole sen enempää levyn keskiössä.

”Enemmin kappaleissa toistuu yleisemmin paikkaan, aikaan ja kulttuuriin kuulumisen tai sen kaipuun tunne. Ja kuten aina populaarimusiikissa, laulut kertovat rakkaudesta ja kuolemasta, oikeiden ja väärien asioiden tekemisestä”, bändi kirjoittaa sähköpostitse.

Levy poikkeaa sikälikin yhtyeen edellisistä julkaisuista, että tällä kertaa koko yhtye on ottanut enemmän sävellysvastuuta. Aiemmin laulaja-kitaristi Aki Pohjankyrö tehtaili leijonanosan bändin kappaleista.

”Onko Blaze on a Plain sitten ’rehellisempi’ Black Twig -levy, kuin edeltäjänsä? Tuskinpa, mutta ainakin se on vähemmän utuinen, vähemmällä mystisyydellä verhottu. Soundeiltaan levy on suorempi, laulu on enemmän pinnassa ja lukuisat artikuloidut kitarasoolot asettuvat niille osoitetuille paikoille”, yhtye kirjoittaa.

”Levy on myös lähempänä sitä, miltä Black Twig kuulostaa livenä. Bändin keikkasoundi on aina ollut energisempää ja kaoottisempaa kuin aikaisempien albumien hallitumpi tai hillitympi sointi.”

Black Twig viettää levynjulkkareita 13.5. Helsingin Korjaamolla. Tätä ennen bändin voi nähdä 4.5. Turun Dynamossa The New Tigersin kera.