Kevätpäivänä The Mars Voltan vieraana

 

Ruotsin pääkaupungissa koettiin keskiviikkona paitsi kevään ensimmäiset tuulahdukset, myös unohtumaton rockesitys, jonka kaltaista ei näillä leveyspiireillä olla aikoihin nähty.

Paikkana toimi Cirkus, asialla oli The Mars Volta, ja jännitettä sääteli odotetun odottamattomasti yhtyeen keulakaksikko.
 
Kitaristi Omar Rodriguez-Lopez vastasi biisintekijän ja bändiliiderin tehtävissään siitä, että kahdeksikko toimitti tavaran vastaanottajille niiden haluamassa muodossa. ’Roulette Dares (the Haunt of)’ pelin avasi ja ’Day of the Baphomets’ sen kaksi ja puoli tuntia myöhemmin lopetti.
 
Laulaja Cedric Bixler Zavala nosti illan annin sfääreihin annoksellaan luovaa hulluutta. ’Cygnus… Vismund Cygnus’ oli edennyt jamiosuuteen, kun solisti alkoi kiipeillä kaiutinkaappien päällä.
 
Kalpean aavistuksen toiminnasta saa tuolta:
 
Pian Cedric jo nakkasi yhden rumpali Thomas Pridgenin pelleistä ständeineen yleisöön. Sitten hän lähti kierrokselle fanien sekaan ja kiipeilemään rakenteisiin.
 
Vuoden toistaiseksi parasta konserttia edelsi ja Tukholman-matkan kruunasi audienssi bändin soundcheckiin ja erinomainen haastattelu Omarin kanssa.
 
The Mars Voltan arkkitehti kertoo Soundin seuraavassa numerossa muun muassa siitä, miten oli muuttaa pysyvästi Amsterdamiin pari vuotta sitten.
 
Petri Silas