Kuukauden kuvaajavieras: Antti Pitkäjärvi

24.1.2020 14:27

Vuoden 2020 ensimmäinen Kuukauden kuvaajavieras on joensuulainen Antti Pitkäjärvi. Hänen kuviaan julkaistiin tänään ilmestyneessä Soundissa 1/2020 Palsa esittää -palstalla.

Haastattelussa Kuukauden kuvaajavieras Antti Pitkäjärvi

MILLOIN JA MIKSI INNOSTUIT VALOKUVAUKSESTA?
– Ensimmäisen kosketuksen kuvaamiseen olen saanut joskus ala-asteella filmikuvauskurssilla. Silloin saatiin kehittää itse kuvat, ja se oli erittäin mieleenpainuvaa ja maagista. Jotenkin minua on aina kiehtonut ympäristö ja siinä tapahtuvien asioiden ikuistaminen. Kamera on tavalla tai toisella ollut aina mukana.

Shame, 14.7.2019, Ilosaarirock (Kuva: Antti Pitkäjärvi)

MIKÄ NIMENOMAAN KEIKKAVALOKUVAUKSESSA KIEHTOO?
– Musiikkikuvauksessa eniten kiehtoo valon ja tilanteiden pysäyttämisen haaste. On jotenkin mahtavaa jälkeenpäin katsella kuvia keikalta, jossa itse on antautunut musiikin vietäväksi ja saanut sen saman tunteen siirrettyä kuviin.  Oletan myös, että tämä on minun tapani nauttia musiikista, kun ei ole oppinut soittamaan soittimia. Tässä pääsee hyvin lähelle sitä samaa jännitystä, mitä musiikin esittämiseen liittyy.
KERRO JOSTAIN MIELEEN JÄÄNEESTÄ KUVAUSKEIKASTA?
– On tullut niin monia huikeita keikkakokemuksia. Yleensä ne tulee jotenkin puun takaa. Yleensä niissä keikoissa on ollut joku todella suuri energia, vimma tai aggressio päällä bändillä ja yleisöllä, mitkä jää mieleen. Ensimmäinen Olavi Uusivirran keikka tuli jollain tavalla päin näköä. Samoin INVSN tai Mørketin keikat Kerubissa.

Olavi Uusivirta, 13.9.2019, Kerubi, Joensuu. (Kuva: Antti Pitkäjärvi)

MINKÄ (ELOSSA OLEVAN) ARTISTIN HALUAISIT PÄÄSTÄ KUVAAMAAN?
– Katsoin viime vuoden loppu puolella Rokumentti-festivaalilla PJ Harveyn A Dog Called Money -dokkarin. Ihastuin todella voimakkaasti hänen musiikkiinsa, ja tarina vei mukanaan täysin. Hänen keikkansa olisi mukava ikuistaa dokkarimuodossa. Suomalaisista artisteista nousee mieleen paluuta tekevä Ghost Brigade, koska missasin niiden viimeiset keikat. Tai nuoruusvuosien fanituksen kohde Don Huonot.

Ellips, 20.4.2019, Kerubi, Joensuu (Kuva: Antti Pitkäjärvi)

Medeia/Sauli Kuusinen, 25.1.2019 Kerubi, Joensuu (Kuva: Antti Pitkäjärvi)

Tutustu Antti Pitkäjärveen: www.apkuva.com

Lisää luettavaa