Uusi Lasten Hautausmaa -single syntyi kuumeessa – Ensinäytössä Sähköisku-video

Ensimmäinen näyte neljänneltä Lasten Hautausmaa -albumilta.
14.11.2019 09:40

Viime vuosien persoonallisimmaksi uudeksi suomenkieliseksi rockyhtyeeksi jo ensimmäisillä julkaisuillaan osoittautunut Lasten Hautausmaa julkaisee 24.1.2020 uuden albumin. Neljäs pitkäsoitto noudattaa yhtyeen nimeämispolitiikkaa ja on siis ytimekkäästi otsikoltaan IV. Nyt levyltä saadaan ensimmäinen maistiainen, kun huomenna digipalveluihin ilmestyvä Sähköisku-single saa videonsa kera ensiesityksen Soundissa. Katso se yläpuolelta.

– Kappale syntyi kuumeessa. Sairastin viikon ja valveillaoloajan rämpytin kitaraa minkä jaksoin. Biisi ei jättänyt rauhaan. Välillä nousin sängystä tekemään jonkun muistiinpanon. Sain tekstin ja biisin rungon valmiiksi ennen kuin ruumiinlämpö palasi normaaliksi, ehkä se kuuluu läpi, kertoo kappaleen tehnyt kitaristi Tuomo Mannonen.

Aikaisemmista albumeista poiketen neloslevyn sävellys- ja sovitustyöhön on osallistunut koko kuusihenkinen bändi. Tällä kertaa levy on myös äänitetty treenikämppästudion sijaan ihan oikeassa studiossa, joensuulaisessa SF Soundissa, viime juhannuksen tienoilla ukkosmyrskyjen lomassa.

Levynjulkaisukiertueen päivämäärät löytyvät alta:

24.1. Kuopio, Henry´s Pub
25.1. Oulu, 45 Special
31.1. Helsinki, Tavastiaklubi
1.2. Savonlinna, Play Lounge & Bar
7.2. Hämeenlinna, Suistoklubi
8.2. Kotka, Haukka Music Bar
14.2. Joensuu, Kerubi
15.2. Jyväskylä, Musta Kynnys
21.2. Lahti, Finlandiaklubi
22.2. Turku, Apollo
28.2. Tampere, Klubi
29.2. Kouvola, House of Rock

Lasten Hautausmaa. Kuva: Johannes Terhemaa

Lisää luettavaa