Biisi, joka ei kerro sinänsä mistään – Lauantailekana Itä-Hollola Installaatio: Sitruunaullakolla

"Tein tämän kävellessäni kerran Lahdessa sivariin, eli töihin. Saattaa siis käsitellä noita aikoja. Elämä oli silloin vähän tuommosta."

Itä-Hollola Installaatio. Kuva: Aapo Hellman

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Aiemmin Tarkkailuluokka– ja Sunnuntaisoittari-sarjoissamme piipahtanut, laulaja-kitaristi Robert Niemistön sooloprojektina vuonna 2012 alkunsa saanut Itä-Hollola Installaatio julkaisi eilen järjestyksessään toisen singlensä Sitruunaullakolla. Alle pariminuuttista repäisyä tarkastellaan tänään päivän Lauantailekana.

– Tämä on peitsamolaisen lyhyt ja ytimekäs biisi, jossa ollaan levyn kappaleista lähimpänä Installaation alkuperäistä spirittiä, Niemistö kertoo ja jatkaa:

Sitruunaullakolla on sävelletty ehkä joskus keväällä 2014. Kyseessä on biisi, joka ei kerro sinänsä mistään. Tein tämän kävellessäni kerran Lahdessa sivariin, eli töihin. Saattaa siis käsitellä noita aikoja. Elämä oli silloin vähän tuommosta.

Lauantaileka – Itä-Hollola Installaatio: Sitruunaullakolla

Itä-Hollola Installaation debyyttialbumi Elävien aalloilla näkee päivänvalon 2.12. Vaikka kiekolla tullaan kuulemaan sekä surisevia kitaroita että hieman eri tavalla kaihoisaa fiilistelyä, saattaa osasia niputtava yhtenäinen teema Niemistön mukaan kuitenkin olla olemassa:

– Yhdistävänä tekijänä voisi olla omaa elämääni ohjaava menettämisen ja epäonnistumisen pelko, joka on myös estänyt tekemästä asioita. Toisaalta juuri tästä pelosta syntyy myös tarve tehdä kaikki itselle mieluisat asiat suhteellisen ripeällä tahdilla – jotta ne eivät jäisi tekemättä. Useinhan tekemisen tiellä on ajattelu. Mielestäni näissä musahommissa on parempi vain tehdä, eikä ajatella.

Levynjulkkareitaan Niemistö ryhmineen juhlistaa Turun Dynamossa 9.12.

Itä-Hollola Installaatio on:

Robert Niemistö (laulu ja kitara)
Saara Kolehmainen (basso)
Tommi Kolsi (rummut)

Parasta juuri nyt on: