”Viimeistään ensimmäisellä yhteisellä baarireissulla toisella menee hermot” – Itä-Hollola Installaatio -nokkamies laati Sunnuntaisoittarin nimeltä Black Sunday II

Robert Ensio Niemistö rakastaa utuista kitararockia ja tykkää tarttua toimeen hetken mielijohteesta.

Itä-Hollola Installaatio. Kuva: Karoliina Niemenkari

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Muun muassa Pekka Laineen kehaisema, männä kesän Flow’ssa ihastuttanut ja vastikään Parasta juuri nyt -soittolistallemme Tyttöystävä-debyyttisinkullaan kavunnut Itä-Hollola Installaatio on turkulaishelsinkiläinen kolmen hengen rockpumppu.

Ryhmän laulaja-kitaristi Robert Ensio Niemistö (kuvassa vasemmalla) tarttui tarjoutuneeseen Sunnuntaisoittari-haasteeseen turhia aikailematta:

Innostun usein jostakin asiasta ja teen sen heti enempää miettimättä. Näin kävi myös tämän soittolistan kanssa. Innostuneesti tein listan biiseistä, joita olen tykännyt kuunnella tässä syksyllä, ja vasta sitten aloin miettimään jotakin punaista lankaa tai teemaa.

”Odotellaan satavarmana, että saadaan anteeksi, mutta vastaus onkin ’haista paska’.”

Tässä sellainen nyt tulee tarinamuodossa:

Ensin ollaan yksin. Sattumalta tavataan joku ihan kiva tyyppi. Ihastutaan ja maalaillaan mielessä kauniita kuvia. Sitten käy kauhea säkä ja päästään toisen viereen nukkumaan! Tästä lähtee päälle hirveä uho ja viimeistään ensimmäisellä yhteisellä baarireissulla toisella menee hermot. Huudetaan perään ”perkele” ja krapulassa sitten lähetellään anteeksipyyteleviä viestejä. Odotellaan satavarmana, että saadaan anteeksi, mutta vastaus onkin ”haista paska”. Jäädään taas yksin ja ehkä vähän itketäänkin.

Aika huono tarina. Eikä se ihan noin ehkä edes mennyt, mutta tuttu ja turvallinen juttu. Sehän toimii aina!

Tänä syksynä olen kuunnellut lähinnä surisevaa ja utuista kitararokkia. Oikeastaan kuuntelen sellaista lähes aina. On tuolla välissä onneksi vähän muutakin. Riston Live! oli ilmestymisaikoinaan kovassa soitossa Hollolassa. Kappaleessa Annukan kaa on ehkä suosikkikitarasooloni kautta aikojen. Minusta Riston paras levy.

P.s. Kuunnelkaa Cypress Hillin Black Sundaytakin joskus!

Mitäpä tähän lisäämään.

Sunnuntaisoittari: Robert Ensio Niemistön Black Sunday II

Itä-Hollola Installaatio on:

Robert Ensio Niemistö (laulu ja kitara)
Saara Kolehmainen (basso ja laulu)
Tommi Kolsi (rummut)

Kaikki menneisyyden Sunnuntaisoittarit löydät täältä.