Vintagerokkarit kirkkaamman huomisen asialla – Lauantailekana Lohkare feat. Pauli Hanhiniemi: Rauhaa

"Selväsanainen toive rauhasta kaiken maailmassa, Euroopassa ja kotinurkilla nousseen huudon ja uhittelun keskellä."
28.10.2017 12:57

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Muun muassa Laihaa lohtua -kappaleestaan (2017) tunnettu tamperelais-kuopiolais-helsinkiläinen ”vintagerock”-pumppu Lohkare on mennyt ja yhdistänyt voimansa itsensä Pauli Hanhiniemen kanssa. Päivän Lauantailekana raikaakin täten Rauhaa-niminen kappale, jonka musiikkivideo on kuvattu Kuopion vankilassa.

Pauli Hanhiniemen sanoittaman ja Hanhiniemen sekä Lohkareen Kaitsu Kääriäisen laulaman kappaleen taustalla helkkyy maanläheinen ajatus:

Rauhaa on selväsanainen toive rauhasta kaiken maailmassa, Euroopassa ja kotinurkilla nousseen huudon ja uhittelun keskellä, Hanhiniemi luonnehtii.

Kas mitäpä tähän lisättävää. Perinteisen kaavan mukaisesti Rauhaa on saanut singlejulkaisulleen myös b-puolen basisti Mikko Löytyn tulkitseman Bluesukko-kappaleen muodossa. Tuolta alempaa voit tutustua siihenkin.

Lauantaileka  Lohkare feat. Pauli Hanhiniemi: Rauhaa (Krista Karppisen, Henna Karvisen, Kasperi Kantoluodon, Petteri Aallon, Anita Aholan, Leena Kälveen, Tapio Erosen ja yhtyeen itsensä käsialaa olevan musiikkivideon voit katsoa jutun alusta)

Lohkare Krista Karppisen kuvaamana.

Lohkare on:

Kaitsu Kääriäinen (kitara ja laulu)
Kartsa Huovinen (kitara ja laulu)
Jarmo Huovinen (koskettimet ja laulu)
Mikko Löytty (basso ja laulu)
Kaitsu Huovinen (rummut)

Bändi suuntaa yhdessä Pelle Miljoonan ja Pauli Hanhiniemen kanssa myös keikoille, joista ensimmäinen soi 3.11. Tampereen Yo-talolla. Seuraavaksi päiväksi (4.11.) samainen retkue nähdään Kuopion Rauhalahdessa.

Kappaleuutuuksista nostattavimmat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Kaikki menneisyyden Lauantailekat löydät täältä.

Lisää luettavaa