”Yhtäkkiä riffi vain tippui sormiini” – Lauantailekana Petteri Sariola: Golden Rule

Kitaravirtuoosin neljäs sooloalbumi on näkevä päivänvalon elokuussa.
29.7.2017 00:20

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Virtuoosimaisena ja konventioihin kangistumattomana kitarataiturina meillä ja muualla tunnettu Petteri Sariola julkaisee akustista poppia, rockia ja progea keskenään naittavan Resolution-nimisen pitkäsoitton elokuun 11. päivänä. Kyseessä on Sariolan järjestyksessään neljäs sooloalbumi.

Tänään saamme mutusteltavaksemme esimakua tulevasta päivän Lauantailekana leiskuvan, albumikokonaisuuden laulettua osastoa edustavan Golden Rule -kappaleen muodossa. Sariola kertoo biisistä näin:

Golden Rule syntyi hetkessä. Soittelin kitaraa itsekseni studiolla ja yhtäkkiä riffi vain tippui sormiini. Aloin äänittää biisiä saman tien ja lopputulos oli valmis yöllä.

Kappale kommentoi nykyajan polarisoituneita asenteita ja empatian puutetta. Yksilöt unohtavat usein tunnekuohuissaan, että aatteista ja arvoista huolimatta meidän pitäisi pyrkiä tulemaan toimeen keskenämme ja kohdella toisia kuten toivoisimme itseämme kohdeltavan.

Tuostapa:

Lauantaileka Petteri Sariola: Golden Rule (ohj. Jyri Sariola / Mimix Studio)

Golden Rulesta on julkaistu myös muun muassa Sunrise Avenuen, Antti Tuiskun, Laura Voutilaisen ja Kaija Koon kanssa työskennelleen Jukka Backlundin muovaama Vanilla Dream Remix. Voit ottaa sen haltuusi tästä:

Esimakua Resolutionilta on ennen yltä löytyvää parivaljakkoa tarjoillut niin ikään nettisivuillamme esitelty San Francisco Drive -instrumentaali.

Valtaossa lätyn kappaleista on kuuleman mukaan nauhoitettu yhdellä otolla ja yhdellä akustisella kitaralla, jolla kokonaisen yhtyeen äänimaailmaa on pyritty mallintamaan. Rumpuiskut on haettu kitaran kopasta ja bassolinjat löydetty matalien viritysten tarjoamia mahdollisuuksia tunnustellen. Kätevää kun sen osaa!

Petterin voit bongata lähitulevaisuudessa seuraavilta keikkalavoilta:

19.8. Mustalahden Guitarfest 2017, Tampere
24.8. Tukholma, Suomi100
Pe 25.8. Lahti
La 2.9. Musiikkitalo, Helsinki (levynjulkaisukeikka)

Lisäksi herra Sariolan tekemistä on mahdollista päästä todistamaan oheisissa Levykauppa Äxän ja Radio Rockin organisoimissa tempauksissa:

11.8. Levykauppa Äx Freda, Helsinki
14.8. Levykauppa Äx, Lahti
15.8. Levykauppa Äx, Oulu
16.8. Oulu, Kauppatori, Oulu (Radio Rock)
17.8. Tampere, Keskustori (Radio Rock)
18.8. Turku, Yliopistonkatu/Hansakortteli (Radio Rock)
18.8. Turku, Levykauppa Äx
19.8. Tampere, Levykauppa Äx
23.8. Lappeenranta, Kauppatori (Radio Rock)
23.8. Lappeenranta, Levykauppa Äx
25.8. Lahti, Kauppatori (Radio Rock)

Vuoden 2018 puolella Sariola jatkaa Euroopan- ja Aasian-kiertueitaan.

Kappalekaunokeista kelvollisimmat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Lisää luettavaa