Turhautumisesta sisustustrendeihin ja avokadopaahtoleipiin – Lauantailekana Superbeat: Outshining

"Itseironia on popmusassa tosi tärkeä, jopa välttämätön asia."
7.10.2017 16:23

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Oululainen Superbeat-yhtye porhaltaa eteenpäin määrätietoisin askelin. Nuoret ja raikkaat -sarjassammekin taannoin esitellyn ryhmän pitää parhaillaan kiireisenä tuleva esikoispitkäsoitto:

”Meidän levy on siinä mielessä poikkeuksellinen debyytti, että se ei ole varsinaisesti mikään läpileikkaus bändin uran alkuvuosista.”

Olemme työstäneet debyyttialbumiamme intensiivisesti koko vuoden. Tällä hetkellä etsimme sille julkaisijaa, rumpali Aleksi Jokilahti valottaa yhtyeensä tämän hetken kuulumisia.

Meidän levy on siinä mielessä poikkeuksellinen debyytti, että se ei ole varsinaisesti mikään läpileikkaus bändin uran alkuvuosista. Lähes kaikki mukaan tuleva materiaali on sävelletty ja sovitettu viimeisen vuoden aikana. Levyn äänittänyt ja miksannut Janne Huotari sai tallennettua biisien raa’an energian loistavasti nauhalle, kitaristi Juho Mäki täydentää.

Myös Superbeatin solisti Joonas Talvila on innoissaan:

Albumista tuli täydellinen sekoitus röyhkeyttä, ihania melodioita ja hysteriaa. Sanoitukset kiusoittelevat, ovat julistavinaan jotain vain vetääkseen sen takaisin heti seuraavassa säkeistössä.

Viikon 40 Lauantailekanamme pyörähtävää Outshining-maistiaista Talvila luonnehtii seuraavasti:

Outshining on yhtä lailla kauhua ilmastokatastrofista ja maailmantuhosta kuin turhautumista sisustustrendeihin ja avokadopaahtoleipiinkin. Biisi on näiden ongelmien yhteen niputtamisen myötä valtavan itseironinen. Itseironia on popmusassa tosi tärkeä, jopa välttämätön asia, sillä koko kulttuuri pyörii niin hyväosaisten ihmisten ympärillä, että kaikki kapina on väkisinkin vain parodiaa itsestään.

Lauantaileka Superbeat: Outshining

Lähitulevaisuudessa Superbeatin voi nähdä keikalla 12.10. Elmun Baarissa Helsingissä (linkki Facebook-tapahtumaan tässä).

Superbeat on:

Joonas Talvila (laulu)
Juho Mäki (kitara)
Matti Pennanen (kitara)
Antti Orajärvi (basso)
Aleksi Jokilahti (rummut)

Biisiuutuuksista terävimmät viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittarillamme:

Kaikki menneisyyden Lauantailekat löydettävissä täällä.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa