”Yksikään meistä ei kuuluisi sotiin…” – Lauantailekana Terho: Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla

Toista pitkäsoittoaan valmisteleva viisikko 100-vuotiaan Suomen "lohdutonta henkistä tilaa" peilaamassa.
9.9.2017 13:19

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Vuonna 1998 Outokummussa alkunsa saanut rockyhtye Terho on heittänyt kehiin kolmannen singlen tulevalta kakkospitkäsoitoltaan.

Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla -nimiselle, tänään Lauantailekanamme raikaavalle kappaleelle orkesteri sanoo kaivaneensa inspiraatiota ”ihmiskunnan kyvyttömyydestä ottaa opiksi historiastaan”. 100-vuotiaan Suomen henkisen tilan ryhmä kuvaa olevan sanalla sanoen ”lohduton”.

Laulaja-kitaristi Teemu Ratinen ja kitaristi Kai Kärki, millainen kokonaisuus uudesta kokopitkästänne on muotoutumassa? Koska kiekon on määrä ilmestyä?

Toisen levyn biisit syntyivät lyhyessä ajassa, mutta äänitysten loppuunsaattaminen on kestänyt jo jonkin aikaa. Alkuperäinen ajatus niin sanotusta kansanlevystä on pysynyt: kokonaisuus on kitaravetoinen, helposti lähestyttävä, rennon soitannon ja hyvien fiilisten kannattelema levy. Tavoitteena on saada valmista ennen vuoden loppua.

Ohessa kuultavissa lojuvaa lohkaisuaan biisinkirjoittajakaksikko lonnehtii näin:

 Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla on rokkaava rauhanlaulu. Iskevään riffiin ja painavaan tekstiin on purettu pienten lasten isien ahdistus synttäreitään viettävän Suomen tilasta: alati kovenevat arvot ja puheet sekä menneitä sotia ihannoivat katupartiot eivät ole sitä Suomea, mihin meidän sukupolvemme syntyi.

Lauantaileka Terho: Kukaan ei tiedä minne olemme matkalla

Terho on:

Teemu Ratinen (laulu ja kitara)
Kai Kärki (kitara)
Lauri Hakanen (kitara)
Tatu Savolainen (basso)
Tuomas Martikainen (rummut)

Biisiuutuuksista prameimmat viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lauantailekat aikain alusta asti löydettävissä täältä.

Lisää luettavaa