Lauluja kaipuusta, alakulosta ja rakkaudesta – ensisoitossa Ocelotin Mä voin ottaa sun ikävän pois -ep

10.4.2019 11:37

Emilia Pennasen, Satu Salmisen ja Johanna Järvisen muodostama Ocelot julkaisee neljän laulun Mä voin ottaa sun ikävän pois -ep:n 12. huhtikuuta. Soundin lukijakunta pääsee kuitenkin tutustumaan tuotokseen jo etuajassa, joten kuuntele alempaa, mitä tämä Soliti Recordsille kiinnitetty kokoonpano on saanut aikaiseksi. Merkillista pianopoppia, voisi kai sanoa!

”Aloin kirjoittaa kappaleita pianolla ja äänellä 2010–11 aikoihin. Ikävä on yksi ensimmäisistä kappaleista, jonka kirjoitin tähän aikaan. Se lienee kertovan jonkunlaisesta kaipuusta johonkin mitä ei ole vielä ollut. Samanaikaisesti kappale pohtii tunteita ja ajatuksia, mitä syntyy masennuksesta, ahdistuksesta ja turhautumisesta ennen tulevan muutoksen aikaa”, kertoo Emilia Pennanen levy-yhtiön tiedotteessa.

”Opiskelin silloin valokuvataidetta ja luovaa kirjoittamista ja kirjoitin paljon runoja, joten olin melko kokeellisella, huolettomalla ja luovalla tuulella. Halusin kokeilla erilaisia metodeja, miten tehdä musiikkia, kirjoittaa, soittaa pianoa ja kuinka käyttää omaa ääntä laulamiseen. Pääosin materiaali oli todella raakaa, raikuvaa, angstista ja omalla tavallaan ärsyttävän hauskaa.”

Ocelotin Facebook-sivut löytyvät täältä. Soundcloud-soittimen alapuolelta voi lukea Pennasen tarinat kunkin ep:n kappaleen taustoista. Ja siitä soimaan:

Hämärä: ”Kappale kuvastaa vääjäämätöntä raukeamisen hetkeä, hetkeä jolloin kaikki kiteytyy ja hajoaa. Valo heikkenee kirkkaan sokaisevasta himmeämmäksi ja sen takaa paljastuu hajanaisempi kuva. On aika jatkaa matkaa eteenpäin.”

Ikävä: ”Koska laulun sanat kertovat ahdistuksesta ja masennuksesta halusin luoda musiikillisesti leikkisän tunnelman melodian ja rytmin kautta. Alussa piano ja basso kietoutuvat toisiinsa, jonka jälkeen rummut liittyvät joukkoon, ja lopuksi laulu yhdistyy samaan rytmiin sointujen keinuen rytmien tahdissa edestakaisin.”

Sä et saa mua: ”Kappaleen ytimenä toimii musiikillisesti toistuvat elementit, jossa keskitytään erityisesti sointujen vaihtelevuuteen ja rytmien luomiseen. Temaattisesti kappale kuvailee tunteiden täyteistä älytöntä todellisuutta. Kaikuva laulu taas luo tunteen joka on kuin suoraan teatraalisesta näytelmästä.”

Sun oon: ”Kappale on rakkaudentunnustus ihastukselle, jonka olemassaolosta ei ole varmaa tietoa. Rakkauslaulu kertoo henkilöstä joka on tunnekylmä; kappale on yhtä dramaattinen ja traaginen kuin tarina kertoo… Työstäessäni kappaletta pidin tärkeänä antaa laulun hengittää yksinkertaisen pianosäestyksen saattamana.”

Lisää luettavaa