Michael Monroe esiintyy vaihteeksi popbiisillä – tarkasta uusi, yllättävä 6G-kappale

Arttu Näreharju

Katsoitko vuonna 2018 Suomen X Factoria? Siinä 6G-orkesteri pääsi Michael Monroen valmennettavaksi, ja yhteistyö sujui ilmeisesti mallikkaasti, sillä osapuolet viihtyvät saman projektin äärellä edelleen. Monroe nimittäin soittaa 6G:n tuoreella Soita mut repeatilla -singlellä saksofonia, ja mies nähdään myös kappaleen musiikkivideolla. Katso Soundissa ensi-iltansa saava video alempaa.

Yhteistyö on sikäli erikoinen kuvio, ettei 6G esitä Monroen leipälajia eli perinteistä kitararockia. Yhtye operoi ennemmin 1980-luvun popsoundien maailmassa. Vaihtelu virkistää!

”6G:llä on hyvä omanlaisensa nykyaikainen soundi ja tarttuvia, melodisia biisejä, joissa on paljon hittipotentiaalia. Toivoisin heille enemmän näkyvyyttä ja suosiota, sillä he todellakin ansaitsisivat sen”, Michael Monroe kehuu tiedotteessa.

”Kun olin saanut ekan demon valmiiksi, tuli fiilis, että Monroen saksofoni voisi sopia tähän biisiin. Lähetin demon Michaelille, ja hän tykkäsi biisistä kovasti. Studiosessio Monroen kanssa oli hauska ja mieleenpainuva kokemus”, 6G:n laulaja Matias Haikonen puolestaan kertoo samassa yhteydessä.

Soita mut repeatilla on 6G:n viides single. Kappaleen tuottajana toimi Mökkitie Recordsin Timo Ruokola. Orkesterin Facebook-kanava löytyy täältä.