Mikä ihmeen Kaskelotti Records -gaala? Jussi ja Antti Hyyrysen Wöyh!-yhtye kutsuu yleisön kummallisiin kemuihin

Juhlatunnelmia edellisen vuoden Kaskelotti-gaalasta.
Riikka Vaahtera

Jos joku luuli aikanaan Wöyh!-yhtyettä nopeasti unohdettavaksi muusikkoveljesten hupailuprojektiksi, hän oli väärässä. Vuonna 2011 perustettu bändi on julkaissut jo kolme albumia, ja Stam1na- ja YUP -orkestereista tunnetut Hyyrysen veljekset Antti ja Jussi kehittävät merkillistä bändikonseptiaan aina vain uusiin suuntiin.

Nyt kaksikko kutsuu yleisön 1. helmikuuta Kaskelotti Records -gaalaan Helsingin Ostrobotnian juhlasaliin. Bottalla järjestettävä juhla on toinen lajissaan, mutta edellisellä kerralla Kultainen kaskelotti -palkintoja jaettiin vain kutsuvieraiden kesken. Tällä kertaa on eri tilanne, ja kuka tahansa voi lunastaa pääsyn rientoihin 16,50 euron hintaan.

Mitä Kaskelotti-gaalassa on tällä kertaa luvassa? Kysyimme asiaa sähköpostitse Jussi Hyyryselta. Alla selontekoa gaalaillan tarjonnasta sekä hivenen muutakin informaatiota erinäisistä asioista.

Viimeksi Kaskelotti Records -gaala oli suunnattu vain kutsuvieraille, mutta nyt tilaisuus on yleisölle avoin. Miksi näin?

”Halusimme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua tähän wöyhötyksen vuosittaiseen multihuipentumaan. Kaskelotti Records -gaala 2018 järjestetään tilaisuuden henkeen sopivasti Bottan Juhlakerroksessa, jonne myös mahtuu enemmän wöyhöttäjiä. Viime vuoden tilaisuus oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, joten lippu kannattaa hankkia ennakkoon Tiketistä.”

Missä kategorioissa Kultaisia kaskelotteja jaetaan tänä vuonna? Mitkä ovat valintaperusteet?

”Kategoriat ja valintaperusteet pidetään salassa loppuun asti. Wöyhöakatemian (@woyhoakatemia Instagramissa) asettama lautakunta on vetäytynyt pohtimaan tämän vuoden palkintoja. Ne julkaistaan vasta gaalan lavalla.”

Millaisia reaktioita edellinen gaalailta yleisössä herätti?

”Ilta oli todella onnistunut ainakin saamastamme palautteesta päätellen. Tunnelma oli korkealla, ei virallista pönötystä vaan rennon wöyhöisä meininki. Todella moni ilmoitti halukkuutensa osallistua myös jatkossa, joten päätimme jatkaa perinnettä.”

Mitä yleisö voi odottaa helmikuun gaalaillalta?

”Wöyh!-yhtye esiintyy akustisesti, eikä yllätysvierailta varmaankaan tulla välttymään. Kaikkea ohjelmaa emme halua vielä paljastaa.”

Miten yleisön tulee valmistautua gaalailtaan? Onko tumma puku vai huppari sopivampi asuste?

”Kaskelotti Records -gaalaan ei ole virallista pukukoodia. Jokainen voi pukeutua mielensä mukaan juhlavastikin, eikä wöyhömauste haittaa ollenkaan.”

Mitä Wöyhillä on suunnitteilla tälle vuodelle? Entä YUP:llä?

”Wöyh! sukeltaa uuden materiaalin pariin, kolmikirjainyhtyeen liikkeistä ei ole tietoa.”