Nuoret ja raikkaat: Destiny Ocean

Alkukantaista voimaa, Prison Breakia ja Def Leppard -sireeni.

Destiny Ocean

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

”Kick-ass rock band from Finland”.

Näin kuvaa itseään Facebook-sivuillaan vantaalaislähtöinen Destiny Ocean -orkesteri, jonka laulaja-kitaristi Tuomas Viiliäisen ja basisti Nikke Ylösen tavoitimme hahmottelemaan edustamansa ryhmän historiaa seuraavasti:

”Vedettiin pohjaraidat purkkiin livenä ja seuraavalla viikolla kiskottiin stemmoja neljissä miehin, että saatais mahdollisimman aidon kuuloinen rokkilevy.”

– Perustettiin Destiny Ocean yläasteella vuonna 2005. Vilu (Saarenketo toim. huom.) tuli rumpuihin vuotta myöhemmin. Kitaristit on vaihtuneet matkan varrella useaan otteeseen. Tämän nykyisen muotonsa bändi sai vuonna 2010.

– Vuosien varrella ollaan kokeiltu monenlaisia tyylilajeja progesta pop rockiin, mutta viitisen vuotta sitten homma alkoi kulminoitua nykyisenkaltaiseksi rock-meiningiksi, jota leimaavat alkukantaisen voimakkaat kitaraosuudet ja neljän miehen lauluvoima.

Tällä hetkellä Destiny Oceanin aika kuluu Helsingin Vallilassa sijaitsevassa maanalaisstudiossa, jossa pumppu treenaa ja äänittää tulevaa esikoispitkäsoittoaan.

– Alun perin tarkoitus oli julkaista pari ep:tä, mutta sittemmin todettiin, että meillähän oli suorilta kasassa ihan kokonaisenkin levyn verran materiaalia. Näin oli loogisempaa käydä täyspitkän kimppuun heti, Viiliäinen täsmentää. Ylönen jatkaa:

– Viilausta vaille valmis lätty oli käsissämme itse asiassa jo marraskuussa. Se ei kuitenkaan kuulostanut kokonaisuudelta, joten päätettiin aloittaa urakka kokonaan alusta. Vedettiin pohjaraidat purkkiin livenä ja seuraavalla viikolla kiskottiin stemmoja neljissä miehin, että saatais mahdollisimman aidon kuuloinen rokkilevy.

Nuorissa ja raikkaissa Destiny Oceanilta fiilistellään kappaletta nimeltään Bad Cops. Jotta mikäpä lieneekään meininki siinä?

– Tän biisin alkuriffi ja melko lailla myös kertsi mulla oli olemassa jo vuonna 2012, kun bändi piti pientä taukoa. Ruvettiin soittamaan kimpassa taas vuonna 2013, jolloin keksittiin yhdistää kaksi eri riffiä keskenään. Siitä Bad Cops -niminen kappale alkoi sitten muotoutua. Noihin aikoihin hengailtiin paljon mun luona ja katottiin Prison Breakia, joten ei liene vaikea arvata mistä saatiin inspiraatio biisin sanoituksiin. Tää oli aina myös demotettuna nimellä Bad Cops, Viiliäinen taustoittaa.

Ylönen summaa:

– Mä tykkään Bad Copsissa siitä, että se on tiukkaa tykitystä alusta loppuun. Lisäksi väliosassa on rakennettu Onnin (kitaristi Töyrylä) riffin päälle Tuomaksen kitarasoolo. Se on musta kappaleen paras kohta; vaikka kaikki soittaa eri juttuja, niin se jytää täydellisesti yhteen. Tarkalleen ottaen hommahan meni siis niin, että oltiin ajamassa keikalle Kouvolaan ja kuunneltiin Def Leppardin Women-biisiä jonka kitarasoolossa on poliisiauton sireenimäisesti soitettu kohta. Todettiin että Bad Copsin sooloon on pakko tulla samanlainen juttu.

Nuoret ja raikkaat Destiny Ocean: Bad Cops

Lisää Destiny Ocean -materiaalia kuultavissa bändin Soundcloud-sivulla. Kymmenen biisiä sisältävän debyyttialbuminsa Viiliäinen, Ylönen ja kumppanit pyrkivät saattamaan ihmisten ilmoille vuoden 2017 aikana.

Destiny Ocean on:

Tuomas Viiliäinen (laulu ja kitara)
Onni Töyrylä (kitara)
Nikke Ylönen (basso)
Vilu Saarenketo (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääsee tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että juuri asiallisella tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.